eur:
395.66
usd:
372.15
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Varga Judit igazságügyi miniszter a minisztériumi dolgozószobájában Budapesten 2020. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Varga Judit a jövő évi választás legfontosabb kérdéséről

Olasz lapnak nyilatkozott az igazságügyi miniszter.

A jövő évi választás legfontosabb kérdése, hogy Magyarország hű marad-e több mint ezeréves múltjához, vagy feladja szuverenitását - nyilatkozta az olasz La Veritá újságnak Varga Judit igazságügyminiszter. A politikus a Facebook-oldalán hétfőn megosztott posztjában idézett az interjúból.

Ismertette: az olasz lap kérdésére kiemelte, hogy "sok múlik a jövő évi választásokon: megvédjük a rezsicsökkentést vagy hagyjuk, hogy a magas energiaárak csapdába ejtsék a lakosságot".

Vagy "kiállunk a családtámogatások és a gyermekvédelmi törvény mellett, vagy engedünk az erőszakos LMBTQ-propagandának" - idézte a nyilatkozatát.

Közölte: örömmel mutatta be a kormány álláspontját az uniós ügyekről és a migrációról az olasz napilap kérdéseire válaszolva.

Beszámolója szerint a migrációról hangsúlyozta, hogy "míg 2015-ben bíráltak bennünket azért, mert kerítéssel védjük a hazánkat és Európát, mára egyre több tagállam cselekszik hasonlóan".

Varga Judit hozzátette: nem várnak bocsánatkérést vagy elismerést, inkább szorgalmazzák, hogy Brüsszel is vegye ki a részét a határvédelem finanszírozásából.

Az Alkotmánybíróság határozatáról elmondta: a magyar kormány bevándorlás-politikájában semmi nem fog változni, hiszen a testület mindenben alátámasztotta a kormány eddigi döntéseit.

"A békeidőben született brüsszeli szabályok ugyanis nem tudják megállítani az illegális bevándorlást"

- tette hozzá.

A miniszter posztját azzal zárta: ezeknek a kérdéseknek mind európai súlya van, ezért nem véletlen, hogy a nemzetközi sajtót is egyre jobban érdeklik a magyar válaszok.

"Sok múlik rajtunk, Magyarokon!" - írta a miniszter.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×