eur:
389.75
usd:
365.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Facebook/Emberi Erőforrások Minisztériuma

Kásler Miklós: a koronavírus újabb mutációi egyre fiatalabb korcsoportokat értek el

Semmilyen járványügyi védekezés nem éri el az átoltottság hatékonyságát – mondta a tárcavezető legújabb videóinterjújában.

Az első és a második oltás felvétele életet ment – így kommentálta a meghosszabbított oltási akció hét sikerét és az oltás felvételének fontosságát Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere hozzátette: míg az első két dózis idővel veszít a hatékonyságáról, a harmadik oltás ismételten 90 százalékra emeli a védettséget a fertőzéssel szemben. „Mindenkit személyesen megkeresünk, hogy vegye fel a harmadik oltást” – hangsúlyozta a miniszter.

A gyermekek oltásával kapcsolatban kiemelte: a vírus újabb mutációi egyre fiatalabb korcsoportokat értek el, ezért rendkívül fontos a gyermekek átoltottsága is. Az ő esetükben is előfordulhatnak poszt-Covid tünetek, illetve könnyen tovább adhatják a fertőzést – jelezte a tárcavezető.

Meglátása szerint az oltásokon résztvevők magas száma arra utal, hogy a magyar társadalom eddig nem oltakozó részei elgondolkodtak az eddigi eseményeken és "az életösztön" kezd előjönni.

Tévhiteket is cáfolt

A vitaminok és ásványi anyagok nem gyógyítják a koronavírust, és a vakcina nem szakítja meg a terhességet - közölte az orvosminiszter a videóban. "Találkoztam már ezekkel a téveszmékkel, és tudományos alapon kijelenthetem, hogy ezek álhírek". Azt a tévhitet, mely szerint az oltóanyagok elősegíthetik a rosszindulatú sejtburjánzást úgy kommentálta: pontosan az ellenkezője igaz, a daganatos betegek abba a csoportba tartoznak, akiknek kimondottan életmentő lehet a vakcináció.

Kásler Miklós beszélt továbbá a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben lezajlott nagyszabású fejlesztésekről, az orvosbéremelésről és nemzetközi együttműködésről. A felvétel alább megtekinthető.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×