INFORÁDIÓ
2022. január 24. hétfő
Timót

zöld

városháza

tanácsadás

budapest

Zöld tanácsadóablak nyílt a budapesti Városházán

Infostart / MTI

Az érdeklődők a levegőtisztaság védelmével és a lakások energiahatékonysági korszerűsítésével kapcsolatban kaphatnak tanácsokat.

Újszerű funkcióval nyílt meg kedden a Zöld Budapest Tanácsadó Iroda a Városháza épületében: a központban az érdeklődők a levegőtisztaság védelmével és a lakások energiahatékonysági korszerűsítésével kapcsolatban kaphatnak szakmai tanácsadásra is kiterjedő, komplex szolgáltatást - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A közlemény szerint az iroda a HungAIRy projektnek és a RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központnak ad helyet.

A RenoPont kezdeményezést az Energiaklub, a Magyar Energiahatékonysági Intézet, az IMRO-DDKK Környezetvédelmi Nonprofit Kft., az AACM Central Europe Kft. és a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete indította útjára azzal a céllal, hogy teljes körű tanácsadással kiszámíthatóvá és egyszerűvé tegyék az energetikai felújításokat.

Az "egyablakos" megoldás meghonosításával arra törekszenek, hogy

a tulajdonosok minden műszaki, jogi és pénzügyi tudnivalót egyetlen helyen kapjanak meg,

a tervezéstől a kivitelezésen át a használatig.

A projekt az Európai Unió Horizon 2020 finanszírozásával valósul meg.

Az irodában a 2019-ben indult, a légszennyezés csökkentését és a lakosság szemléletformálását célul kitűző Life IP HungAIRy projekt ökomenedzserei is várják az érdeklődőket. Szakembereik a többi között a komposztálás, a helyes fatüzelés és a környezetbarát közlekedési módszerek témájában adnak tanácsokat, de a levegőminőség javítását célzó magyarországi és uniós pályázatokkal kapcsolatos információnyújtás is a feladataik közé tartozik.

A LIFE IP HungAIRy projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg - írta a Főpolgármesteri Hivatal.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018