eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Zöld tanácsadóablak nyílt a budapesti Városházán

Az érdeklődők a levegőtisztaság védelmével és a lakások energiahatékonysági korszerűsítésével kapcsolatban kaphatnak tanácsokat.

Újszerű funkcióval nyílt meg kedden a Zöld Budapest Tanácsadó Iroda a Városháza épületében: a központban az érdeklődők a levegőtisztaság védelmével és a lakások energiahatékonysági korszerűsítésével kapcsolatban kaphatnak szakmai tanácsadásra is kiterjedő, komplex szolgáltatást - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A közlemény szerint az iroda a HungAIRy projektnek és a RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központnak ad helyet.

A RenoPont kezdeményezést az Energiaklub, a Magyar Energiahatékonysági Intézet, az IMRO-DDKK Környezetvédelmi Nonprofit Kft., az AACM Central Europe Kft. és a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete indította útjára azzal a céllal, hogy teljes körű tanácsadással kiszámíthatóvá és egyszerűvé tegyék az energetikai felújításokat.

Az "egyablakos" megoldás meghonosításával arra törekszenek, hogy

a tulajdonosok minden műszaki, jogi és pénzügyi tudnivalót egyetlen helyen kapjanak meg,

a tervezéstől a kivitelezésen át a használatig.

A projekt az Európai Unió Horizon 2020 finanszírozásával valósul meg.

Az irodában a 2019-ben indult, a légszennyezés csökkentését és a lakosság szemléletformálását célul kitűző Life IP HungAIRy projekt ökomenedzserei is várják az érdeklődőket. Szakembereik a többi között a komposztálás, a helyes fatüzelés és a környezetbarát közlekedési módszerek témájában adnak tanácsokat, de a levegőminőség javítását célzó magyarországi és uniós pályázatokkal kapcsolatos információnyújtás is a feladataik közé tartozik.

A LIFE IP HungAIRy projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg - írta a Főpolgármesteri Hivatal.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×