eur:
392.79
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Christián László látja el a rektori feladatokat az NKE-n

Az eddigi rektort, Koltay Andrást az NMHH elnökének nevezték ki.

Christián László dandártábornok, oktatási rektorhelyettes látja el a rektori feladatokat december 4-étől a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) mint a rektor jogköreit gyakorló, fenntartó által kijelölt rektorhelyettes.

Az NKE kedden Facebook-oldalán felidézte: Koltay Andrást, az NKE 2018-tól hivatalban lévő rektorát Áder János államfő a miniszterelnök javaslatára december 3-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) élére nevezte ki. Koltay András december 4-étől kilenc éven át tölti be az NMHH elnöki posztját.

Koltay András a távozását követően a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának oktatójaként továbbra is az NKE kötelékében marad - írták.

Az NKE a bejegyzésében kitért arra, hogy december 4-étől változás történt az NKE rektori hivatalának vezetői posztján: a főtitkári feladatokat Szalontainé Czettisch Barbara távozásával Diószegi Péter korábbi főtitkárhelyettes látja el.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×