eur:
392.12
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az első tram-train szerelvény utastere a jármű bemutató sajtótájékoztatóján Szentesen, a MÁV Járműbiztosítási telephelyén 2021. január 20-án. A vasút-villamos ősztől alig több mint 30 perces, olcsó, környezetbarát közlekedési kapcsolatot teremt Hódmezővásárhely és Szeged központja között.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Hétfőtől ön is kipróbálhatja a tram-traint

Indul az utasforgalmi próbaüzem a Szegedet és Hódmezővásárhelyet összekötő új vonalon.

„Holnaptól (hétfő) utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train! Nagy szó ez, 108 éve Pécsett nyílt utoljára új villamosüzem Magyarországon, mely 1960-ig működött” – írja a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő új vonalról Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója Facebook-oldalán.

A közlekedési szakember nyugati példákról ejt szót, kiemeli a karlsruhei hasonló eszközt, hozzáteszi, hogy hasonlóra száz éve nem volt lehetőség, ma már a korszerű járműtechnológia lehetővé teszi.

Azt írja, milliós városok, így Budapest számára nem ez az út, de biztos benne, hogy „az egyre jobban elővárosiasodó magyar vidéki várostérség nézi majd irigykedve Debrecentől Miskolcig, de akár Győrtől Pécsig, amint beáll a mindennapos üzem Szeged és Hódmezővásárhely között, és látszik a villamos és a vasút kombinációjának haszna.”

A menetrendről és az utasforgalmi próbaüzem részleteiről itt olvashat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×