eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: bpiautosok.hu

Városi videó: vaddisznók rohangálnak fényes nappal a gazdagréti lakótelepen

Délután három futottak versenyt a méretes állatok az autókkal.

A Gazdagréti úton rohangáló vaddisznócsapatot videózott le múlt csütörtökön egy autós, a videót a Bpiautosok.hu tette közzé. A helybeliek az Infostartnak elmondták, már napok óta a lakótelepen portyázik egy csapat vaddisznó, elsősorban a kotyatulajdonosok aggódnak a váratlanvendégek miatt.

„A vaddisznó réges-régen nappali életet él, csak az ember miatt kényszerül az éjszakázásra. Alkalmazkodása egészen káprázatos, hihetetlenül gyorsan tanul, mivel egy szuper intelligens állatról van szó” – hívta fel a figyelmet Bene Zsolt, a Budakeszi Vadaspark ügyvezetője. A vadállatokat a kityák könnyen észreveszik, ilyen helyzetben, legjobb felemelni, vagy megkötni az ebet, majd hangosan rákiabálni a vaddisznóra, mert nem lát jól, az emberi hangra viszont biztosan alábbhagy a bátorsága, ugyanis valósággal iszonyodik az embertől. Bene Zsolt szerint az a legfontosabb, hogy kutyáinkat a kijelölt futtatókon kívül pórázon sétáltassuk.

A vaddisznótól sokan félnek, és némileg jogos is lehet ez a félelem. A malacait féltő koca, a beteg, megsebzett állat – például egy gázolás után –, vagy a párzási időszakban az udvarló kan disznó akár rá is támadhat az emberre. Sosem szabad elfelejteni, hogy a vaddisznó elsősorban menekülni akar. Ha nem tud, mert nem képes rá, akkor, mint utolsó esély, ránk támad. Izmos álkapcsával komoly sérüléseket okozhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×