eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A duális képzéseket fejlesztő program zárult le az SZTE-n

A program része volt a tananyagfejlesztés, valamint oktatók és vállalati szakemberek módszertani képzése is.

A duális és kooperatív képzéseket fejlesztő program valósult meg uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetemen, a több mint négyéves projekt célja volt a diákok lemorzsolódásának csökkentése is. A közlemény szerint a programra az SZTE több mint 404 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

Az egyetem célja - szoros együttműködésben a gazdasági szférával - az volt, hogy a felsőoktatási képzési rendszer közelítsen a munkaerő-piaci igényekhez és gyakorlatorientáltabbá váljon. A képzésekbe bevont vállalati szakemberek támogatásával a hallgatók sikeresebben tudjanak megfelelni a munkaerő-piaci kihívásoknak - írták.

A projektben az egyetem hét kara vett részt. Kidolgozták tíz egyetemi szak duális és harminc kooperatív képzési programját. A mérnöki, a mezőgazdasági, a gazdaságtudomány, valamint a természettudományi és informatikai karon létrejött a duális képzési központ.

A program része volt a tananyagfejlesztés, valamint oktatók és vállalati szakemberek módszertani képzése is. A projekt keretében 42 vállalat kapcsolódott be a duális képzésbe, 53 cég és intézmény pedig a kooperatív képzések során fogadja a hallgatókat vállalati gyakorlatra - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×