eur:
388.49
usd:
360.52
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Vitézy Dávid/Facebook

Új vágány épül a Keleti és Kőbánya között

A "tervek szerint zajló" munka részleteiről Vitézy Dávid számolt be a Facebookon.

Ütemezetten zajlik a harmadik vágány építése a Keleti pályaudvar és Kőbánya-felső állomás között - írja a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója, Vitézy Dávid a Facebookon.

A cél ezzel az, hogy a vonatok sűrűbben járhassanak ezeken a fontos vasútvonalakon, és legyen kapacitás új megállók létesítésére is.

A munkák előrehaladtával a Hungária körút felett átívelő hídon, amely a leendő Közlekedési Múzeum megálló mellett helyezkedik el, december 2-án várható a próbaterhelés, mivel addigra elkészülnek az oda vezető vágányok.

A Keleti és Ferencváros közötti 1. számú vasútvonal két vágánya felett áthaladó hídon és körzetében szintén zajlik a vágányépítés. A Hungária körúti híd próbaterhelése után már a teljes szakaszon pályaépítési munkák lesznek.

A Keleti és Kőbánya-felső között tehát kettőről három vágányosra bővül a pálya, a beruházás azért fontos, mivel a meglevő infrastruktúrán két nagy forgalmú elővárosi vonal, a hatvani (80a) és az újszászi (120a) osztozik, és az itt közlekedő elővárosi és távolsági járatokon naponta 42 ezer ember utazik.

Ezen a vonalon azonban nemcsak a vasúti pályát kell újra építeni, hanem négy vasúti hidat is: az említetteken kívül még egy található a Hungária körútnál, illetve a Pongrácz út és a ceglédi 100a vasútvonal felett átívelő műtárgyat. A harmadik vágány a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) és a beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. együttműködésében épül. A kivitelező az R-Kord Zrt. Ez a beruházás 9,4 milliárd forintba kerül, és 2022 nyarára tervezett befejezés dátuma, ezt követően az új, Hungária körút - Közlekedési Múzeum állomás építése kezdődhet majd.

A harmadik vágány elkészülte után az új megálló épül meg a Hungária körútnál, amely átszállási lehetőséget biztosít az 1-es, 28-as, 37-es és 62-es villamosokra, továbbá a 9-es buszra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×