INFORÁDIÓ
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita

bank

digitális

fizetés

okostelefon

Meglepő dolgok derültek ki a fiatalok fizetési szokásairól

Meglepő dolgok derültek ki a fiatalok fizetési szokásairól

Infostart

A férfiak nyitottabbnak bizonyultak a kipróbálásra.

Általában kevesebb, mint a megkérdezett fiatalok fele alkalmazza a legújabb fizetési megoldásokat – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A többség vagy próbálta, de nem járt sikerrel, esetleg nincs rá alkalmas készüléke, ám szép számmal vannak azok is, akiknek van fizetésre is használható készülékük, mégsem nyitottak a használatára.

A kutatásban megkérdezett, 19-29 éves városi fiatalok 42 százaléka fizet úgy, hogy az okostelefonját érinti oda a terminálhoz, ezen belül 26 százalék kifejezetten szívesen használja ezt a megoldást. A budapesti fiatalok körében még magasabb, 37 százalékos a gyakori használók aránya.

Míg a rendszeres használat tekintetében nincs nagy eltérés a nők (23%) és a férfiak (30%) között, a kipróbálás tekintetében a férfiak nyitottabbnak bizonyultak: az átlagos 15 százalékhoz képest körükben 23, míg a nők körében csak 7 százalék mondta, hogy legalább próbából fizetett már így, de igazából nem használja. Általánosságban elmondható, hogy

a többségnek van erre alkalmas készüléke, mégis idegenkedik a fizetésnek ezen fajtájától.

Az okostelefon fizetéskor használható QR-kód beolvasására is, a felmérés szerint azonban csak a fiatalok 25 százaléka fizetett már így valaha, és ezen belül mindössze 16 százalékuk alkalmazza rendszeresen.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018