INFORÁDIÓ
2022. január 26. szerda
Paula, Vanda

akkumulátor

kormány

cselekvési terv

kaderják péter

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára felszólal a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalról szóló törvény módosításának általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 26-án.

A kormány cselekvési tervvel segíti az akkumulátor-iparág fejlesztését

Infostart / MTI

Ez a hazai ipar egyik kitörési pontját jelenti - mondta Kaderják Péter miniszteri főtanácsadó.

Az akkumulátor-iparág fejlesztésére a kormány cselekvési tervet dolgozott ki, amely hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország 2050-re elérje a klímasemlegességi célját - jelentette be Kaderják Péter, az innovációs és technológiai miniszter főtanácsadója a Magyar Akkumulátor Nap című nemzetközi konferencia megnyitóján.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar akkumulátor-iparág gyorsan növekszik, a hazai ipar egyik kitörési pontját jelenti.

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára az eseményen kijelentette, hogy a minisztérium üdvözli a Magyar Akkumulátor Szövetség megalakulását, a szervezet "számíthat a magyar kormányzat segítségére a céljai elérésében".

A minisztérium elsődleges célja az, hogy a Magyarországon gyártott termékek mellett egyre meghatározóbbá váljanak az itt fejlesztett és gyártott termékek - hangsúlyozta Steiner Attila.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy óriási kihívás a zöld átmenet megvalósítása a gazdaságban, ugyanakkor a folyamat új munkahelyeket hoz létre és hozzáadott értéket teremt, összességében profitábilis a gazdaság számára. Az átalakulás sikeres lebonyolításában kulcsszerepet játszik az akkumulátor-iparág, amelynek fejlesztése - az új cselekvési terv, illetve a szakmai szervezet megalakulásával - az európai szövetséggel együttműködésben valósul meg - húzta alá.

A konferencián a szakpolitikai döntéshozók és ipari partnerek, illetve tudományos intézetek képviselői plenáris előadások és kerekasztal beszélgetések keretében vitatták meg a cselekvési terv lehetőségeit: a szabályozást, az innovációt, a beszállítói pozíciókat, a járműgyártási átálláshoz kapcsolódó kérdéseket - derül ki a minisztérium sajtóanyagából. Ebben arra is kitérnek, hogy Európában Magyarország rendelkezik a második legnagyobb akkumulátorgyártó kapacitással Németország után.

Nyitókép: Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018