eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
Nyitókép: Facebook/Vígszínház

Tisztázták, kell-e védettségi igazolvány a színházlátogatáshoz

A Vígszínház a Facebook-oldalán közölte a fejleményeket - az EMMI később cáfolt.

A Vígszínház azt írta a közösségi oldalá és közleményében, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma szeptember 2-i jogszabálytisztázó tájékoztatása, valamint a Főpolgármesteri Hivatal állásfoglalása alapján alapján a színházlátogatás védettségi igazolványhoz kötött.

A tisztázásra azért volt szükség, mert aszerint a szabályozás szerint, amit július elején hozott a kormány az 5,5 millió beadott koronavírus-vakcina elérése után (nem kellett maszk a tömegközlekedésen sem és védettségi igazolvány nélkül lehetett például étterembe, strandra, szállodába menni), elvileg korlátozások nélkül lehetne színházi előadáson részt venni. A hvg.hu emlékeztet, a Magyar Teátrum Társaság július elején üdvözölte is a lépést.

Frissítés: szombat délután az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményt adott ki, amely szerint nem szükséges védettségi igazolvány a színházlátogatáshoz.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×