eur:
392.88
usd:
366.46
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A magyar csapat kivonul a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésre a Puskás Arénában 2021. június 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Magyar-angol - elfogadta Csányi Sándor meghívását a főpolgármester és a Momentum elnöke

Az MLSZ elnöke azt kérte a politikusoktól: a magyar futballt ne használják fel politikai harcaikban.

Csányi Sándor az MLSZ honlapján írt arról, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőjeként viszont mindent meg is fog tenni azért, hogy a futball kimaradjon a politikai küzdelmekből.

Azt hangoztatta, hogy

futball ugyanis mindenkié,

legyen kormánypárti, ellenzéki, bizonytalan vagy bármilyen szavazó, gondoljon bármit is a világról, mindenkit szívesen látnak a mérkőzéseken.

Határozottan kérte a politikusokat, hogy a magyar futballt ne használják fel politikai harcaikban, ne próbálják megosztani a közönségünket, a magyar szurkolókat. Hozzátette: a magyar futballnak minden támogatásra és minden támogatóra szüksége van, pártállástól függetlenül.

Közölte:

a magyar csapat következő hazai mérkőzésére személyesen hívja meg Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást is.

Facebookon érkezett a válasz

Elsőként Karácsony Gergely reagált a meghívásra. Azt írta: köszöni a meghívást, de még fontosabbnak tartaná, hogy "a kirekesztést és gyűlöletkeltést a politikával összekeverő ostoba fideszes megmondóemberek is értsenek a szóból":

a sport, nemzeti válogatottnak való szurkolás nem megosztja, hanem éppenhogy egyesíti ezt a tudatosan széjjelszakított országot.

A meghívást a főplgármester elfogadta, de hozzátette: nem kér a VIP-páholyból jó lesz a sima lelátó is.

Elfogadta a meghívást a Momentum elnöke is. Fekete-Győr András szép gesztusnak nevezte az MLSZ elnökének lépését. Bejegyzésében ő úgy értelmezte, hogy Csányi Sándor "a nemzetet megosztó, polgárháborús pszichózisban élő fideszes politikusokat" intette józan belátásra.

Úgy vélte: sok ehhez hasonló törekvésre lesz szükség az árkok betemetéséhez.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×