eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Elektromos autót töltenek fel egy OMV töltőállomáson a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron 2017. január 25-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Elektromos autózás: 13-szorosára nőtt a hazai töltőoszlopok száma három év alatt

Kiderült, mely városokban van a legtöbb állomás. Most kérdőíven lehet hozzászólni, hogyan fejlesszék tovább a hálózatot.

A hazai utakon egyre több elektromos gépjármű cikázik, és a töltő-infrastruktúra is gyors ütemben bővül. Három évvel ezelőtt 108 töltőoszloppal indultunk, ma pedig már összesen 1320 töltő üzemel 183 városban. Az MVM Mobiliti Kft. és a Magyar Közút jelenleg is nagy erőkkel tervezi a töltőhálózat további bővítését és fejlesztését, melybe most az érintetteket is bevonják online kérdőívük segítségével, amelyet a villanyautósok ezen a linken július 5-ig érhetnek el – írja közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatai szerint a nyilvános elektromos töltőállomásokon 2020-ban összesen

  • 7,1 GWh energiát használtak fel az autósok, mely energiamennyiség
  • 708 579 töltésből tevődött össze.

A 2019-es adatokhoz viszonyítva 25 százalékkal nőtt a töltések száma, és 30 százalékkal a töltésekre fordított energia mennyisége. Mindez tehát jól mutatja, milyen dinamikusan fejlődő területről van szó, ezért a felek célja az országosan egységes elektromosgépjármű-töltési hálózat és az annak fenntartható működését célzó elszámolási, fizetési rendszer kialakítása és üzemeltetése.

A legtöbb töltőoszlop, közel 500 darab, Budapesten található, ezek a legtöbbet használt töltők is, ezt követi Győr és Kecskemét jelenleg 39, illetve 37 darab töltővel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×