eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Egy laboratóriumi munkatárs oltópontok szerint elosztja a koronavírus elleni oltóanyagot a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Labordiagnosztikai Osztályán 2020. december 27-én. Ezen a napon az Európai Unió (EU) tagállamaiban megkezdődött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. Magyarországon elsőként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Több tízezer adag Pfizer-vakcinát adunk kölcsönbe a cseheknek

Az erről szóló kormányhatározat a csütörtök esti Magyar Közlönyben jelent meg.

Közel 41 ezer adag Pfizer-vakcina kölcsönadásáról döntött a magyar kormány Csehország részére – vette észre az Index.

Mint az a csütörtök eset megjelent Magyar Közlönyben olvasható, a magyar kormány, figyelemmel a koronavírus-járvány következtében előállt európai járványügyi helyzetre,

  • dönt az állam tulajdonában álló 40 950 adag Comirnaty (Pfizer)-vakcina (a továbbiakban együtt: vagyonelemek) kölcsönbe adásáról a Cseh Köztársaság részére;
  • felhívja az emberi erőforrások miniszterét, hogy – a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a külgazdasági és külügyminiszter bevonásával – tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a Magyar Állam képviseletében a vagyonelemekre vonatkozó kölcsönszerződés a Cseh Köztársaság képviselőjével megkötésre kerüljön.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×