eur:
392.88
usd:
367.85
bux:
66048.18
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a Múzeumok éjszakája részleteiről tartott sajtótájékoztatón a fővárosi Postamúzeumban 2019. június 12-én. Országszerte mintegy 400 intézmény várja a közönséget csaknem 2000 programmal június 22-én, a 17. Múzeumok éjszakáján, melynek fővárosa Szombathely lesz.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nagy fegyelem mellett indulhat újra a kulturális élet

Az Emmi kultúráért felelős államtitkára úgy látja, a pandémia alatt a kulturális élet szereplői bebizonyították: pozitív üzenetekkel jól tudnak hozzájárulni a vírus legyőzéséhez.

Fekete Péter az ATV Start című műsorában azt mondta: most, hogy fokozatosan elkezdődött a nyitás, bebizonyosodik, hogy ez alatt az egy év alatt a kulturális intézmények szereplői nem a lábukat lógatták, hanem dolgoztak, új színházi darabok, koncertek, dalok születtek, így készen áll a kultúra arra, hogy az orvosoktól, az egészségügytől átvegye a stafétát, és az élet újraindításának a feladatát vigye.

Mint fogalmazott, egyelőre nem tudni, hogy dömping indul-e meg, megrohanják-e a rendezvényeket az emberek, vagy vissza kell őket csalogatni. A tavaly nyári nyitás alapján azonban azt látják, hogy kell motiválni az embereket.

Az elmúlt egy év során komoly kommunikációs rendszer alakult ki, az intézmények elmondják, milyen nehézségeik vannak, ezt az operatív törzsnek javaslatként továbbítják, de a járványügyi szakemberek tudják eldönteni, mit lehet tenni, mikor van itt az ideje a nyitásnak – tette hozzá az államtitkár.

Fekete Péter úgy látja, az intézményvezetők nagy fegyelmet tartanak, ezért bízik abban, hogy a kulturális intézmények újra el tudják indítani az életet, azzal együtt, hogy a hamarosan startoló zenés–táncos rendezvények szervezőinek nagy odafigyeléssel kell majd viseltetniük, hogy a járvány ne térhessen vissza.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×