INFORÁDIÓ
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid

széll kálmán tér

felújítás

átjáró

alagút

buda palota

mnb

vitézy dávid

Összeért a két alagút a Széll Kálmán téren

Összeért a két alagút a Széll Kálmán téren

Infostart

Tavaly ősszel kezdődött a munka, szerdán összeért a Várfok utca alatti új gyalogosátjáró.

A hírről Vitézy Dávid számolt be a közösségi oldalán, idézve a kivitelező Market Építő Zrt.-Market-csoportot: "hosszas előkészítő, szerkezetépítő és bonyolult közműkiváltási munka után a tegnapi napon elértük az áttörést a Széll Kálmán teret a Krisztina körúttal szintben összekötő gyalogos átjáró építése során: a hídpálya lemeze alatt a bányászkollégák összenyitották a két oldali munkagödröt. Ennek köszönhetően mától már át tudunk sétálni az átjárón."

A Széll Kálmán térről a Városmajor felé való, szintváltás nélküli áttörés építése – a Várfok utca alatt a gyalogosok és kerékpárosok számára – a tér felújításának 7 évvel ezelőtti programjából forráshiány miatt maradt ki – emlékeztetett a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

A volt Posta-palota felújításának kezdetekor, néhány évvel ezelőtt az épület új tulajdonosával, a Magyar Nemzeti Bank projektcsapatával közösen élesztették fel a tervet, ugyanis az átjáró új bejáratot nyit az új nevén Buda Palota épületébe, és az itt létesítendő Pénz- és Banktörténeti Múzeumba is.

Tavaly ősszel kezdődött a munka, most pedig összeért a Várfok utca alatti új gyalogosátjáró a Széll Kálmán téren! Ahogy... Közzétette: Vitézy Dávid2021. május 12., szerda

Nyitókép: Facebook/Vitézy Dávid
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018