eur:
392.8
usd:
366.08
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Vérlovagok/YouTube

Így működik a mentősáv az M7-es tömegnyomorában – videó

Nagypénteken kellett a Vérlovagoknak Veszprémbe vérkészítményt szállítania – a húsvéti hosszú hétvégére induló autók miatt kivételesen nagy forgalomban.

A Vérlovagok YouTube-csatornájára minap felkerült videó címe már önmagában beszédes: Húsvéti tömegnyomor Veszprém felé. A felvételen a Karolina úti Országos Vérellátó Szolgálat központjától Veszprémig kísérhetjük nyomon a sürgősségi vérszállító szolgálat (Magyar Mentőszolgálat Alapítvány és Országos Vérellátó Szolgálat) munkatársának nem éppen sima útját.

A vérlovagot már az M7-es sztráda elején meglehetősen zsúfolt forgalom fogadta, ráadásul a megkülönböztető jelzéssel száguldó jármű elől sok autós következetlenül, hol jobbra, hol balra igyekezett kitérni. A szakember jó darabig a két sáv közötti részen, középen, a "mentősávban" próbált haladni. Megjegyezendő, több-kevesebb bizonytalan autós nem használt indexet, ami szintén nehezítette a nagy odafigyelést igénylő feladatot.

„A legrosszabb, ha nem jelzik, hogy mit fognak csinálni, és nem látjuk a szándékot” – jegyezte meg a vérlovag manőverezés közben, gyorsan hozzátéve: „a leges legrosszabb, ha észre sem vesznek, nyilván.”

A néhány „elalvó”, olykor nem egyértelműen reagáló – például balra indexelő, ám jobbra húzódó – autós mellett természetesen a többségre nem lehetett panasz, amiért záporoztak is a felvételen a „köszönömök” a vérlovag részéről, aki ugyancsak tipikus hibának nevezete, amikor valaki a szirénázva érkező járművek miatt megijedve a fékre tapos.

Az izgalmakkal teli utat a Veszprém előtti lezárt szakasz sem könnyítette, ahol az autósoknak szinte nincs is lehetőségük a félrehúzódásra:

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×