INFORÁDIÓ
2021. május 15. szombat
Szonja, Zsófia

vérlovagok

vérszállítás

sürgősségi kiszállítás

veszprém

m7-es

dugó

Így működik a mentősáv az M7-es tömegnyomorában – videó

Így működik a mentősáv az M7-es tömegnyomorában – videó

Infostart

Nagypénteken kellett a Vérlovagoknak Veszprémbe vérkészítményt szállítania – a húsvéti hosszú hétvégére induló autók miatt kivételesen nagy forgalomban.

A Vérlovagok YouTube-csatornájára minap felkerült videó címe már önmagában beszédes: Húsvéti tömegnyomor Veszprém felé. A felvételen a Karolina úti Országos Vérellátó Szolgálat központjától Veszprémig kísérhetjük nyomon a sürgősségi vérszállító szolgálat (Magyar Mentőszolgálat Alapítvány és Országos Vérellátó Szolgálat) munkatársának nem éppen sima útját.

A vérlovagot már az M7-es sztráda elején meglehetősen zsúfolt forgalom fogadta, ráadásul a megkülönböztető jelzéssel száguldó jármű elől sok autós következetlenül, hol jobbra, hol balra igyekezett kitérni. A szakember jó darabig a két sáv közötti részen, középen, a "mentősávban" próbált haladni. Megjegyezendő, több-kevesebb bizonytalan autós nem használt indexet, ami szintén nehezítette a nagy odafigyelést igénylő feladatot.

„A legrosszabb, ha nem jelzik, hogy mit fognak csinálni, és nem látjuk a szándékot” – jegyezte meg a vérlovag manőverezés közben, gyorsan hozzátéve: „a leges legrosszabb, ha észre sem vesznek, nyilván.”

A néhány „elalvó”, olykor nem egyértelműen reagáló – például balra indexelő, ám jobbra húzódó – autós mellett természetesen a többségre nem lehetett panasz, amiért záporoztak is a felvételen a „köszönömök” a vérlovag részéről, aki ugyancsak tipikus hibának nevezete, amikor valaki a szirénázva érkező járművek miatt megijedve a fékre tapos.

Az izgalmakkal teli utat a Veszprém előtti lezárt szakasz sem könnyítette, ahol az autósoknak szinte nincs is lehetőségük a félrehúzódásra:

Nyitókép: Vérlovagok/YouTube
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018