eur:
394.97
usd:
363.38
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Egészségügyi dolgozó egy koronavírus (SARS-CoV-2) elleni vakcinát tartalmazó fiolát tart a kezében, mielőtt beadná egy önkéntentes egy moszkvai kórházban 2020. szeptember 17-én. Az új vakcinát Szputnyik V néven regisztrálták és most kezdik a tömeges tesztelést.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

A második Szputnyik-oltásra várók örülhetnek most

Százezer második komponensű, koronavírus elleni Szputnyik oltóanyag érkezik kedd este Magyarországra - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

A kormány cargogépe emellett a hét második felében "gyakorlatilag csurig megpakolva" repül vissza Kínából a Sinopharm következő szállítmányával. A gépnek és személyzetének "a jövő héten sem lesz nyugalma" - közölte Szijjártó Péter a videóban.

A miniszter beszámolt arról is, hogy kedden Svájcba indul.

Svájc fontos politikai és gazdasági szövetségese az országnak: Magyarországhoz hasonlóan Svájc sem szavazta meg az ENSZ globális migrációs csomagját, és nagyon fontos svájci beruházások, befektetések vannak az országban, amelyek magyarok ezreinek adnak munkát - mondta Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×