eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 5. hétfő Fatime
Jágerné Tuboly Diána szakasszisztens gyógyszereket ad ki egy vevőnek Nagykanizsán, a Király Gyógyszertárban. Minden gyógyszertárba naponta többször szállítanak a nagykereskedők, így ellátási probléma biztosan nem lesz a következő időszakban a gyógyszerek árcsökkenése miatt, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) közleménye szerint. A gyógyszerárlicit eredményeként október 1-jével 908 készítmény ára csökken átlagosan 25 százalékkal.
Nyitókép: Varga György

Könyörgőre fogják a gyógyszertáriak: covidos beteg tényleg ne menjen patikába!

Van jó néhány lehetőség arra, hogy a koronavírus-pozitív betegek hozzájussanak a favipiravirhoz, de egyik sem a személyes beszerzés.

Arra kéri a koronavírus-fertőzötteket a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége, hogy ne ők váltsák ki a gyógyszertárakban a favipiravir tartalmú gyógyszert, hanem kérjék meg hozzátartozóikat, ismerőseiket, vagy forduljanak segítségért az önkormányzathoz.

A szövetség közleménye szerint az elmúlt hetekben sok esetben azt tapasztalták, hogy

az igazoltan koronavírusos betegek maguk mennek el a patikába kiváltani a készítményt. Ez jelentős egészségügyi kockázattal jár,

veszélyezteti a járvány elleni védekezés sikerességét, a patikába látogató többi beteg és a gyógyszertári dolgozók egészségét – emelték ki.

Ilyenkor a gyógyszertárban rendkívüli intézkedéseket kell hozni: ki kell küldeni a többi beteget, be kell zárni az üzletet és soron kívül fertőtleníteni, szellőztetni kell – tették hozzá.

A favipiravir tartalmú gyógyszert március elején nyilvánították a lakossági járóbeteg-ellátás keretei között is rendelhető gyógyszerré, hogy a betegek a kórház helyett otthon is gyógyulhassanak. A készítményt a Covid-ambulancián dolgozó orvosok és a háziorvosok a teszttel igazolt, enyhe és középsúlyos tüneteket mutató betegeknek írhatják fel – emlékeztettek.

Felhívták a figyelmet: eleve

az a szabály, hogy amíg a beteg karanténban van, a neki felírt gyógyszert egy hozzátartozónak vagy ismerősnek kell kiváltania.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×