eur:
392.14
usd:
366.47
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Egy pénzbedobásos WC táblája Kőbányán, a Vásárló utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Rabosítás lett a figyelemfelhívó pingálósdi vége

A Város Mindenkié Csoport aktivistái a nyilvános illemhelyek éjjel–nappali üzemeltetése mellett kampányoltak.

A civil szervezet már hosszú évek óta próbálja felhívni a figyelmet a közvécék állapotára, illetve hiányára, mindhiába. A csoport ezért tavaly novemberben lemosható festékkel festett aszfaltra különféle üzeneteket Budapest több pontjára, így akarták felhívni az emberek figyelmét a problémára. A festésnek azonban egy lakossági bejelentés vetett véget. Akkor úgy tűnt, hogy az akciót valamilyen szabálysértési eljárással bünteti a hatóság, de idén januárban a három aktivistát gyanúsítottként idézték be a rendőrségre, kétszázezer forintos kárt okozó rongálással gyanúsítják őket – írja a Hvg.hu.

Az aktivisták védelmét ellátó ügyvéd szerint érthetetlen, hogy egy állagsérelmet nem okozó figyelemfelhívó akcióra miért egy büntetőeljárás a válasza a hatóságnak. „Ez az akció álláspontunk szerint a politikai véleménynyilvánítás szabadságába tartozik. Nemhogy nem veszélyes a társadalomra, épp ellenkezőleg: hasznos, hiszen egy közérdekre hívta fel a figyelmet” – magyarázta az ügyvéd, emlékeztetve arra is: néhány éve az ombudsman is úgy foglalt állást, hogy szükséges és elvárható lenne a közvécék számának növelése és a tisztán tartásuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×