eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A gödöllői Szent István Egyetem 2020. július 30-án, a felsőoktatási intézmény átalakulásáról tartott sajtótájékoztató napján. Augusztus 1-jén az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi Károly Róbert kampusza és a Pannon Egyetem Georgikon Kara beolvad a Szent István Egyetembe, valamint a Kaposvári Egyetem és a Szent István Egyetem egy szervezetben működik tovább.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Csányi Sándor és Nagy István is a volt Szent István Egyetem kuratóriumában

Öttagú kuratórium irányítja a modellváltó agráregyetemet fenntartó alapítványt.

A korábbi Szent István Egyetem február 1-jétől a hatékonyabb és magasabb színvonalú felsőoktatás érdekében alapítványi fenntartásban működik tovább. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) fenntartói jogai egy erre a célra alapított vagyonkezelő alapítványhoz kerülnek. A felsőoktatásért felelős miniszter felkérte az alapítvány kuratóriumának elnökét és tagjait, akik a felkérést elfogadták, munkájukat a zökkenőmentes átmenet érdekében a lehető legkorábban megkezdik – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnök:

  • Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagjai:

  • Nagy István agrárminiszter
  • Horn Péter, rector emeritus, az MTA rendes tagja
  • Bedő Zoltán, az MTA rendes tagja
  • Lázár János országgyűlési képviselő, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok állami feladatainak koordinálásáért felelős kormánybiztos

A testület azon dolgozik majd, hogy az intézmény a modellváltás által biztosított nagyobb mozgástérrel, szabadsággal élve képes legyen megfelelni saját minőségi elvárásainak és a piaci, tudásipari környezet igényeinek is. A kuratórium tagjai komoly tapasztalattal és szakértelemmel rendelkeznek az agrárium, a felsőoktatás és az üzlet területén, hatékonyan tudják képviselni az ágazat és az egyetemi polgárok szempontjait. Stratégiai vízióval, pénzügyi és menedzsmenttudással támogatják az intézmény fejlődését, a képzés korszerűsítését.

Az intézményben öt campuson több mint 13 ezer hallgató tanul. A modellváltáshoz fűződő elvárás, hogy a MATE 2030-ra bekerüljön a világ 100 legjobb agráregyeteme közé.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×