eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Frauke Riether

Percről percre - minden mai hír a koronavírusról

Nem csak az új mutáció, a vakcina is "terjed". Minden szombati hír a világjárványról.

2020.12.26. 10:00

Ezt tanulhatta meg a koronavírus-járványból az emberiség

Az InfoRádiónak nyilatkozó virológus szerint nyájimmunitást csak a koronavírus ellen kifejlesztett védőoltások széleskörű alkalmazásával lehet elérni, az MTA élettudományi alelnöke szerint pedig el kell érni, hogy ilyen helyzetekben az emberek fegyelmezettek legyenek.

2020.12.26. 10:12

Megjött az első vakcinaszállítmány Magyarországra

Hegyeshalmon át érkezett, megy is tovább öt intézménybe.

2020.12.26. 10:30

Szombati adatok: tempósan csökken az aktív fertőzöttek száma, de 118-an megint meghaltak

6003 beteget ápolnak kórházban, folyamatosan csökken a lélegeztetőgépen lévők száma is.

2020.12.26. 10:39

Koronavírus - nagyon "megy" az új mutáció

Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Japán - vészjósló képet fest, hogy már nem csupán egymással szomszédos országokban van jelen.

2020.12.26. 11:27

Nem várnak vasárnapig, azonnal elkezdik beadni az érkezett oltásokat

Szombat hajnalban átlépte a határt, estig a két pesti kórházban már lesz, aki megkapta a vakcinát.

2020.12.26. 11:43

Megszólalt a Pfizer Magyarország ügyvezetője az oltásokról

"Szimbolikus szállítmánynak" nevezte az első, 9750 adag leszállított vakcinát.

2020.12.26. 12:05

Megtörtént az első koronavírus-oltás Magyarországon

Szlávik János infektológus-főorvos adta be a Pfizer-vakcinát kollégájának a Dél-pesti Centrumkórházban.

2020.12.26. 12:34

Viszik!

A katasztrófavédelem szállítja a koronavírus elleni vakcinát a Dél-Pesti Centrumkórházból a többi budapesti és vidéki oltópontra. Góra Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának jelentése szerint a budapesti és a vidéki szállítmányok szombat délelőtt már elindultak a Dél-Pesti Centrumkórházból. A koronavírus elleni vakcina első szállítmánya szombaton reggel 6 órakor lépte át a hegyeshalmi határt. A Pfizer-BioNTech oltóanyagát elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba vitték, ezután az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába szállítják. (MTI)

2020.12.26. 13:05

Koronavírus-térkép - így áll most a világ

Közelítünk a 80 milliomodik fertőzötthöz, de túl vagyunk a 45 milliomodik gyógyuláson.

2020.12.26. 13:34

Íme az államfő, aki hallani sem akar a koronavírus-védőoltásról

Átesett már a fertőzésen Aljakszandr Lukasenka, aki kemény szavakat eresztett el koronavírus-témában.

2020.12.26. 13:41

Baj van, kórházba került Montenegró első embere

Népességarányosan Montenegró a világjárvány legerősebben sújtott országai közé tartozik.

2020.12.26. 14:00

Nagyon szkeptikusok az európaiak a koronavírus elleni vakcinával szemben

A Pfizer és a BioNTech közös oltásának európai engedélyezését követően már a két ünnep között megkezdődhet az unió lakosságának vakcinázása is: kérdés, hányan kérik majd az oltást, a felmérések tükrében ugyanis a kontinens lakói kifejezetten gyanakvóak azzal szemben.

2020.12.26. 14:12

Tragédia Egyiptomban

Tűz ütött ki egy kairói magánkórház intenzív osztályán szombaton, legalább hét koronavírus-fertőzött életét vesztette, többen megsérültek - közölték egyiptomi hivatalos források. A rendőrség tájékoztatása szerint a lángokat megfékezték, a sérülteket más kórházakba szállították át, az ügyben pedig vizsgálat indult. Az al-Ahrám című napilap értesülése szerint a tüzet feltehetően rövidzárlat okozta. Júniusban egy alexandriai, májusban pedig szintén egy kairói kórházból jelentettek tüzet, előbbiben heten meghaltak. Egyiptomban az utóbbi időben megugrott az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, ezért a kormány újranyitotta a fertőzöttek kezelésére és elkülönítésére korábban létrehozott, majd a járvány első hullámának lecsengése után bezárt egészségügyi létesítményeket. Pénteken az arab ország egészségügyi minisztériuma 1113 új napi fertőzést és 49 halálesetet jelentett, ez az eddigi legmagasabb napi növekmény. A járvány kezdete óta Egyiptomból több mint 130 126 igazolt fertőzést és mintegy 7300 halálesetet jelentettel. Szakértők emellett rámutatnak arra, hogy a több mint 100 milliós országban még mindig kevés tesztet végeznek, így a valódi számok vélhetően ennél magasabbak. (MTI)

2020.12.26. 14:24

Debrecenben is ott vannak az oltások

Debrecenbe is megérkeztek a koronavírus elleni vakcinák - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában szombaton kora délután. A helyszínen tartózkodó tudósító azt mondta: Debrecenben mintegy 6 ezer egészségügyi dolgozó van, és harmaduk, vagyis kétezer ember döntött úgy, hogy kéri az oltást. A hajdú-bihari megyeszékhelyen vasárnap kezdik az egészségügyi dolgozók oltását - mondta az M1 tudósítója. (MTI)

2020.12.26. 15:49

Nyíregyháza rendben

Nyíregyházára is megérkeztek a koronavírus elleni vakcinák - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában szombat délután. A helyszínen lévő tudósító arról számolt be Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház főigazgatójának tájékoztatása alapján, hogy vasárnap reggel 9 órakor kezdik meg az oltást. Az egészségügyi dolgozók mintegy 35-40 százaléka jelezte, hogy kéri a védőoltást - mondta az M1 tudósítója. Az első koronavírus elleni oltóanyagszállítmány szombaton reggel 6 órakor lépte át a hegyeshalmi határt. A vakcinát rendőrségi felvezetéssel elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba vitték, ahonnan a többi négy oltópontra - az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába - szállítottak a Pfizer-BioNTech vakcinából. A Dél-Pesti Centrumkórházban már szombaton beadták az első oltásokat egészségügyi dolgozóknak. (MTI)

2020.12.26. 17:42

Kásler Miklós: fontos lépés történt a szombati napon

"A garantáltan hatásos és biztonságos oltóanyag mindenki számára önkéntesen és ingyenesen lesz elérhető."

2020.12.26. 18:00

Mohamed bin Szalmán trónörökös a kamerák kereszttüzében adatta be az oltást

Ő volt az első Szaúd-Arábiában, ahol szintén a Pfizer vakcináját alkalmazzák elsőként.

2020.12.26. 18:02

Bíró Lajos séf: nem kérdés, zabálásba fojtjuk bánatunkat, jó kedvünket

Sokféleképpen újra lehet gondolni a karácsonyi menüt, és kis időráfordítással akár másnapra egy teljesen új étel készíthető például a halászléből, de a rántott pontyból is.

2020.12.26. 18:40

Az egészségügyi dolgozók mentális egészségét veszélyezteti a járvány

Alvási problémákat okoz a koronavírus-járvány az egészségügyi dolgozók körében: az Ottawai Egyetem kutatóinak kutatása arra is rámutat, hogy ennek további következményei is lehetnek mentális egészségükre nézve.

2020.12.26. 18:42

Merkely Béla: az oltásnak semmilyen veszélye nincs!

A Semmelweis Egyetem rektora határozottan kiáll a koronavírus-járvány e biztonságos lezárási módja mellett.

2020.12.26. 19:00

Még hogy lassan vége? Egyre több országban pusztít a koronavírus új változata

Svédországban és Spanyolországban is azonosították a koronavírus Nagy-Britanniában felfedezett új változatát.

2020.12.26. 19:53

Iránnak gondja támadt azzal, hogyan kellene fizetnie a vakcináért

Iránnak több országban, így az Egyesült Államokban befagyasztották a bankszámláit.

2020.12.26. 20:25

Kamionok

Kiürült szombatra az a délkelet-angliai átmeneti kamionparkoló, ahol a héten több ezer kamion torlódott fel, miután Franciaország a gyors terjedésű új koronavírus-változat angliai feltűnése után először megtiltotta, majd negatív koronavírusteszthez kötötte az átkelést. Grant Shapps brit közlekedési miniszter szombati tájékoztatása szerint a kamionosok körében 15 526 koronavírus-tesztet végeztek, és ezek közül 36 bizonyult pozitívnak. Shapps a francia zárlat alig burkolt bírálataként kiemelte tájékoztatásában, hogy a megvizsgált kamionosok alig 0,23 százaléka volt koronavírus-fertőzött. A miniszter közölte azt is, hogy a doveri kompkikötőbe tartó kamionosoknak most már nem a közeli Manston használaton kívüli repülőterén kialakított kamionmegállóba, hanem egyenesen a kikötőbe kell menniük. Fotókkal is kiegészített Twitter-bejegyzésében hozzátette, hogy az átmeneti parkoló - ahol az elmúlt napokban folyamatosan több ezer kamionos várt a tesztelésre - szombatra kiürült. A kamionosok koronavírus-szűrésében brit és lengyel katonák, valamint francia tűzoltók is részt vettek. A francia hatóságok hétfőn nulla órától állították le a brit oldalról érkező teherforgalmat az Angliában feltűnt új koronavírus-változat gyors terjedése miatt. A francia tilalom olyan járművekre vonatkozott, amelyekkel emberek - gépkocsivezetők, utazószemélyzet, utasok - is átkeltek volna Franciaországba. Az utazószemélyzet és utasok nélküli teherszerelvények - konténerek és vontató nélküli pótkocsik - átkelését a francia hatóságok nem korlátozták, de a szerda este feloldott határzár három napja alatt így is több ezer kamion torlódott fel az angliai oldalon. A francia korlátozás előzményeként a brit kormány a múlt héten bejelentette, hogy olyan új koronavírus-variánst azonosított, amelynek fertőzőképessége a vizsgálatok szerint akár 70 százalékkal is meghaladhatja a korábban azonosított koronavírus-típusokét. A brit és a francia kormány szerdai megállapodása után újraindulhatott Nagy-Britanniából Franciaország felé a légi, a vasúti és a tengeri közlekedés, de Franciaországba csak az léphet be Nagy-Britannia felől, aki 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet mutat fel. A kamionsofőröknek 30 perc alatt eredményt mutató koronavírus-gyorstesztet kell elvégeztetniük. Ennek eredményét a sofőrök SMS-üzenetben kapják meg, és negatív lelet esetén ezt az üzenetet felmutatva, a szűrővizsgálat eredményének időpontjától számított 72 órán belül átkelhetnek Franciaországba. (MTI)

2020.12.26. 20:44

Ferenc pápa szombati imáját is befolyásolta a koronavírus

Az új koronavírus elleni óvintézkedések közepette mondta el hagyományos Úrangyala imáját szombaton Ferenc pápa, aki a megbocsátás fontosságát sürgette, és a hitükért üldözött keresztényekért imádkozott.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×