eur:
393.55
usd:
364.53
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszterjelölt a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén az Országház Apponyi Albert-termében 2020. szeptember 18-án.
Nyitókép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszterjelölt a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén az Országházban. MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin: a járvány sok vállalatnál tudatosította, milyen fontos a családbarát munkahely

A családbarát vállalatok versenyképesebben, hatékonyabban tudnak működni, mert dolgozóik lojálisabbak a céghez és munkájukat elhivatottan végzik – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom online rendezvényének küldött videóüzenetében.

Novák Katalin a civil szervezet családbarát vállalatokat díjazó eseménye részvevőihez szólva azt is mondta, hogy a koronavírus-járvány idején sok vállalat ismerte fel a rugalmas munkabeosztásban rejlő lehetőségeket, ami figyelembe tudja venni a családi változásokat, kihívásokat, nehézségeket is.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy egy családban mindig adódnak olyan helyzetek, amelyek "rugalmas megoldásokért kiáltanak". Szerinte a családosok is szívesebben járnak be olyan munkahelyre, ahol ezt tekintetbe veszik, ahol igyekeznek közösen megoldást találni a problémákra.

A koronavírus-járvány rendkívüli időket hozott, ebben a helyzetben kell biztosítani az ország, a gazdaság, a vállalatok működését, a családok életét – hangoztatta. Hozzátette:

állami támogatással segítik a munkaadókat, hogy a jövőben rugalmasabban működhessenek.

Idén "Az Év Családbarát Vállalata – különleges időkben" című pályázat fődíjasai mind magyar alapítású vállalatok lettek, ez először fordult elő a pályázat nyolc évében.

Az Év Családbarát Vállalata fődíjat nagyvállalati kategóriában a MVM Magyar Villamos Művek Zrt., a középvállalatok között a Tigra Kft., míg a kisvállalatok versenyében a Barta Autó 2000 Kft. kapta meg.

A legjobb, kiemelt pályázatok között volt még a CIB, a Magyar Közút, a Vodafone, az ABT, a Városliget Zrt., a Karrier Hungária Kft. és a PC Trade System Kft.

Szakmai különdíjat kapott a Philip Morris és a Vodafone. Előbbi a járvány idején tanúsított különleges érzékenységéért és a munkatársak megtartását célzó példaértékű megoldásáért, míg utóbbi egyebek mellett a kisgyermekeseket támogató intézkedési csomagjáért. A mozgalom további 39 céget "Családbarát Vállalat" címmel tüntetett ki.

A koronavírus-járvány elleni intézkedések videós bemutatásért oklevelet kapott a Budapest Bank, valamint a "Covid-védekezés humorral" kategóriában ugyancsak oklevelet kapott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×