eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Nyitókép: Pixabay

Kaptak egy könnyítést az utazási irodák

Jól jön a jelentős veszteségekkel és elmaradt bevételekkel küzdő ágazatnak.

Megjelent a Magyar Közlönyben a vagyoni biztosítékról szóló, a szektorban már nagyon várt rendeletmódosítás, amely a 2019. évi forgalom 100 helyett 50 százalékára írja elő az utazási irodák számára a kaució mértékét.

Az eddig megszokott szabályozás alapján az utazásszervezőknek a megelőző, a folyó év és a jövő esztendő tervezett forgalma közül a legmagasabbat, tehát az idei évben az amúgy kimagasló eredményt hozó 2019-es év árbevétele alapján kellene megállapítaniuk a következő év vagyoni biztosítékának mértékét. Ám a járvány miatt tavasszal leállított utazások, majd a szeptember óta érvényes (és épp ebben a közlönyben egy hónappal ismét meghosszabbított) magyar határzár miatt gyakorlatilag az országon belülre szorultak az útszervezési lehetőségek, ám ez is csak meglehetősen korlátozott keretek között működik, és az érdeklődés is korlátozott. Az irodák bevétele jelentősen lecsökkent, ezért a magas bázison számított biztosítási összeg sok cégnek jelentett gondot.

A jogszabály-módosítást a Magyar Utazási Irodák Szövetsége kezdeményezte.

Két héttel eltolták az igazolásának határidejét is, október 31-ről november 15-re.

Címlapról ajánljuk
A közel-keleti konfliktusból is könnyen lehet világháború - mondta Menczer Tamás

"A közel-keleti konfliktusból is könnyen lehet világháború" - mondta Menczer Tamás

Magyarország békéjének, biztonságának és békepártiságának megőrzése folyamatos küzdelem - jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyben a közel-keleti háború veszélyeiről is beszélt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán rakéták százait zúdította Izraelre, az Egyesült Államok is beavatkozott a támadásba – Híreink a Közel-Kelet újabb háborújáról

Irán rakéták százait zúdította Izraelre, az Egyesült Államok is beavatkozott a támadásba – Híreink a Közel-Kelet újabb háborújáról

Szombaton megindult a Irán beígért támadása Izrael ellen. Az offenzívában rakéták százait indították a zsidó állam területe ellen, ám azokat a légvédelem semlegesítette. Teherán bejelentette, hogy a több mint 200 drónt és rakétát lőttek ki, ezzel pedig az ügyet lezártnak tekintik. Nem ért ezzel egyet a jeruzsálemi vezetés, amely megtorlásról beszél. Az Egyesült Államok is hozzájárult a támadás elhárításához, több eszközt is kilőttek a Jordánia valamint Szíria felett. Cikkünk folyamatosan frissül a legfrissebb eseményekkel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×