eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A kormany.hu által közreadott fotó a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház COVID osztályán készült Kistarcsán 2020. április 30-án, az ott végzett gyógyító munkát mutatja be.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Több mint 200 koronavírusos eset egy szociális intézményben

Többeket kórházban kezelnek és a dolgozók közül 54 ember fertőződött meg.

A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményében 202-en fertőződtek meg koronavírussal, közülük kilenc embert kezelnek kórházban, a többi ellátott állapota kielégítő vagy tünetmentes – mondta az Indexnek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese.

Az intézményben 54 dolgozó koronavírustesztjének eredménye lett pozitív.

Fazekas Andrea hozzátette: a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott utasítás előírásai szerint járnak el a fertőzés továbbterjedésének megelőzése érdekében.

Az intézményről szó volt hétfőn a parlamentben is.

Rig Lajos, a Jobbik politikusa az azonnali kérdések órájában arról beszélt, hogy információi szerint az állami fenntartású, ugyanezen intézményhez tartozó darvastói foglalkoztató intézetben is felütötte fejét a koronavírus-járvány.

Vitályos Eszter Zsuzsanna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára azt válaszolta, nem tud arról, hogy gócpont alakult volna ki az intézetben, de megígérte, hogy utánanéz az ügynek.

(Nyitóképünk illusztráció)

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×