eur:
393.18
usd:
366.58
bux:
66815.2
2024. április 25. csütörtök Márk
Járművek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Nagy változás az M1-esen

Hamarosan befejeződik az M1-es autópálya tavaly elkezdett, minden eddiginél nagyobb volumenű, Budapest és Tatabánya között összesen 71 pályakilométert érintő helyreállítása.

Október 29-én, csütörtök délután teljes egészében visszaadják a forgalomnak az M1-es autópálya helyreállításban érintett szakaszait, így az autópályát újra mindkét oldalon korlátozás és sávelhúzás nélkül használhatják a közlekedők. A szakemberek várhatóan október 28-án, szerdán megnyitják a Budapest felé tartó oldalon az eddig lezárt biatorbágyi felhajtót is – közölte a Magyar Közút.

Novemberben a Budapest felé tartó oldalon még számítani lehet mozgó terelés mellett végzett kisebb befejező munkákra, mely során például forgalomszámláló hurkokat és meteorológiai mérőeszközöket telepítenek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásából mintegy 25 milliárd forint értékben zajló munkálatok során a szakemberek

összesen több mint 118 ezer köbméter aszfaltot dolgoztak be.

A tavaly elkezdett helyreállítási munkálatok részeként az autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán megújult az érintett szakasz minden sávja. A leállósávban két réteg aszfalt cseréje valósult meg, a külső sávban három réteg új aszfalt épült, míg a belső sávban a kopóréteget cserélték a szakemberek. A külső sávban közel 104 ezer négyzetméteren gondoskodtak a szakemberek a helyreállításról.

Az autópálya Budapest felé vezető oldalán a külső és a belső sávban is három réteg új aszfalt épült, melyből a külső sáv alaprétegét szintén helyszíni újrahasznosításos technológiával cserélték ki.

Mindkét oldalon voltak olyan helyszínek, ahol teljes pályaszerkezet cserét is végeztek, továbbá a szükséges mértékben felújították a szakaszon található hidakat, a vízelvezető aszfalt szegélyeket, surrantókat, rendezték a padkákat és új burkolati jeleket festettek fel.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×