INFORÁDIÓ
2021. május 9. vasárnap
Gergely

m1-es autópálya

magyar közút

felújítás

közlekedés

Járművek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki.

Nagy változás az M1-esen

Infostart

Hamarosan befejeződik az M1-es autópálya tavaly elkezdett, minden eddiginél nagyobb volumenű, Budapest és Tatabánya között összesen 71 pályakilométert érintő helyreállítása.

Október 29-én, csütörtök délután teljes egészében visszaadják a forgalomnak az M1-es autópálya helyreállításban érintett szakaszait, így az autópályát újra mindkét oldalon korlátozás és sávelhúzás nélkül használhatják a közlekedők. A szakemberek várhatóan október 28-án, szerdán megnyitják a Budapest felé tartó oldalon az eddig lezárt biatorbágyi felhajtót is – közölte a Magyar Közút.

Novemberben a Budapest felé tartó oldalon még számítani lehet mozgó terelés mellett végzett kisebb befejező munkákra, mely során például forgalomszámláló hurkokat és meteorológiai mérőeszközöket telepítenek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásából mintegy 25 milliárd forint értékben zajló munkálatok során a szakemberek

összesen több mint 118 ezer köbméter aszfaltot dolgoztak be.

A tavaly elkezdett helyreállítási munkálatok részeként az autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán megújult az érintett szakasz minden sávja. A leállósávban két réteg aszfalt cseréje valósult meg, a külső sávban három réteg új aszfalt épült, míg a belső sávban a kopóréteget cserélték a szakemberek. A külső sávban közel 104 ezer négyzetméteren gondoskodtak a szakemberek a helyreállításról.

Az autópálya Budapest felé vezető oldalán a külső és a belső sávban is három réteg új aszfalt épült, melyből a külső sáv alaprétegét szintén helyszíni újrahasznosításos technológiával cserélték ki.

Mindkét oldalon voltak olyan helyszínek, ahol teljes pályaszerkezet cserét is végeztek, továbbá a szükséges mértékben felújították a szakaszon található hidakat, a vízelvezető aszfalt szegélyeket, surrantókat, rendezték a padkákat és új burkolati jeleket festettek fel.

Nyitókép: Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018