INFORÁDIÓ 
2020. október 23. péntek
Gyöngyi

ep

járóka lívia

romastratégia

Járóka Lívia, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje. Az Európai Unió tagállamaiban 2019. május 23. és 26. között európai parlamenti választásokat tartanak. Magyarországon május 26-án lesz a szavazás.

Járóka Lívia: új szintre léphetnek a romaintegrációs intézkedések

Infostart / MTI

Tíz év munkája hozta meg gyümölcsét azzal, hogy az Európai Parlament plenáris ülésén elfogadta a romák integrációjára vonatkozó keretstratégiáról szóló jelentést - közölte Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő.

A magyar képviselő közleményében kiemelte: az elmúlt tíz év és a koronavírus-járvány okozta problémák még egyértelműbbé tették a romaintegrációs munka alapvető céljait, köztük az oktatás minőségének javítását és a munkalehetőségek megteremtését.

"A célok elérése nem etnikai kérdés, hanem minden tagállam társadalmi érdeke.

A roma kérdés nem politikai csatározások színtere, hanem megfontolt és megalapozott szakpolitikai döntéseket kíván" - hangsúlyozta.

Tájékoztatása szerint az elfogadott, következő tíz év feladatait meghatározó uniós parlamenti dokumentum a jelenlegi intézményi és pénzügyi struktúra továbbfejlesztését javasolja. Megerősíti az ellenőrzési rendszert és a különböző szakpolitikai területek átfogó kezelését, szükség esetén szankciók bevezetését sürgeti, a balkáni államok felzárkóztatásának fontosságát hangsúlyozza, valamint konkrét vállalásokat fogalmaz meg egyebek mellett a romaintegráció területén.

Járóka Lívia az EP nyugat-balkáni kapcsolatokért felelős alelnökeként kiemelkedőnek nevezte, hogy a jelentés túlmutat az EU jelenlegi keretein és segítő kezet kíván nyújtani a nyugat-balkáni romák számára is. Véleménye szerint bizakodásra ad okot az Európai Bizottság és Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítési biztos ezen a területen mutatott elkötelezettsége.

A képviselő végezetül arra szólította fel az uniós tagországok kormányait, hogy az Európai Parlament iránymutatásai mentén dolgozzanak ki olyan stratégiát, amely biztosítja a megkülönböztetésmentes, teljes és boldog életet minden európai roma ember számára.

Nyitókép: MTI/Fidesz-KDNP
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018