eur:
393.53
usd:
368.23
bux:
66130.42
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Budapest Airport/Baranyi Róbert

Újabb könnyítés az utasoknak Ferihegyen

Az új épületrész már június 23-án elkészült, eddig a használatba vételi engedély kiadására vártak.

Átadta az utasforgalomnak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője az új utasmóló második részét, a teljes beruházás 11,5 milliárd forintba került és teljes mértékben a repülőtér üzemeltetője finanszírozta. A 1. móló megépítése része a magyar kormány és a Budapest Airport közötti együttműködési programnak.

Az 1-es móló építése tavaly júliusban kezdődött el, az első ütemmel az idén januárban végeztek. A második, most elkészült ütemben építették meg a 2A terminállal összekötő folyosót és a móló második részét.

Forrás: Budapest Airport/Baranyi Róbert
Forrás: Budapest Airport/Baranyi Róbert

A 11,5 ezer négyzetméteres, 120 méter hosszú épület egyszintes, 5,2 méter belmagasságú, 8 gyalogos beszállítókapuja közvetlenül a repülőgép-állóhelyekre nyílik, további 6 kaputól buszok szállítják az utasokat az épülettől távolabb parkoló repülőgépekhez – közölte a Budapest Airport. Az új, 11 500 négyzetméteres épület több ezer négyzetméterrel növeli meg a repülőtér utasforgalmi területeit. Az 1. móló fűtött-hűtött, világos tereibe megérkező vagy a járatuk indulására váró utasok kényelmét üzletek és extra szolgáltatások is biztosítják..

A központi csarnokban pihenő- és várótér, 3 nagy kapacitású, akadálymentes mosdóblokk, valamint egy dohányzóterasz is helyet kapott. Rövidesen kávézó és vámmentes bolt is nyílik az új mólóban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×