INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 3. hétfő
Hermina

koronavírus

járvány

adatok

magyarország

Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézetében (NIAID) készült, és az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) által elérhetővé vált, dátumozatlan elektronmikroszkópos, utószínezett kép a SARS-CoV-2 nevű koronavírusról (narancssárga), és a kórokozó által megtámadott, pusztuló, morfológiai elváltozást mutató emberi sejtekről. A világjárványt okozó vírus mintáját egy betegtől vették.

11 új beteg, nőtt a kórházban ápoltak száma Magyarországon

Infostart

Nem hunyt el újabb ember a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban az elmúlt 24 órában. Több mint háromszázzal nőtt a hatósági házi karanténban lévők száma.

A hivatalos tájékoztató oldal keddi adatai szerint 11 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4258 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Nincs újabb elhunyt, a halálos áldozatok száma változatlanul 595 fő, 3106-an, az előző naphoz képest 33-mal többen pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 22-vel csökkent 557 beteget tartanak nyilván jelenleg.

Az aktív fertőzöttek 39%-a (215 fő), az elhunytak 60%-a (360 fő), a gyógyultak 45%-a (1419 fő) budapesti.

A hétfői 127 után a keddi adatok szerint 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen (ugyanannyian, mint előző nap).

Budapesten eggyel nőtt az eddig összesen diagnosztizált koronavírus-betegek száma,

Pest megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hárommal, Hajdú-Biharban és Hevesben kettővel magasabb az adat a megyei bontású térkép alapján.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Hatósági házi karanténban a hétfői adatokhoz képest 329-cel többen, 2782-an vannak. A mintavételek száma mindössze 797-tel, 296 358-ra emelkedett.

A központi oldal emlékeztet, hogy a magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek, de a betegség jelen van, ezért folytatni kell az alapszintű védekezést, be kell tartani a maszkviselésre és a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Továbbá akkor van esély arra, hogy az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust a határokon kívül tartjuk - írták. A külföldről történő behurcolás veszélye miatt a kormány bizonyos országok kapcsán beutazási korlátozásokról döntött, az országokat három - piros, sárga, zöld - kategóriába sorolva. Az országok besorolását a kormány illetve az országos tisztifőorvos hetente felülvizsgálja és a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja.

Nyitókép: MTI/EPA/NIAID/NIH
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018