INFORÁDIÓ
2021. június 13. vasárnap
Anett, Antal

karácsony gergely

trianon

budapest

Karácsony Gergely: Trianont nem nacionalista, hanem patrióta okokból kell elgyászolni

Karácsony Gergely: Trianont nem nacionalista, hanem patrióta okokból kell elgyászolni

Infostart / InfoRádió

A főpolgármester szerint a baloldal hibát követ el, ha nem foglalkozik a múlt feldolgozásával, Trianon elgyászolásával. Karácsony Gergely tegnap megjelent cikkében azt hangsúlyozta, hogy nincs olyan mérce, ami alapján a trianoni döntés ne lenne égbekiáltóan rossz.

Vitán felül áll, hogy Trianon súlyos veszteség volt Magyarországnak. Sorstrauma – írja a mérce.hu-n megjelent cikkében a főpolgármester. Karácsony Gergelyt felháborítja, hogy a Fidesz „fennhéjázó magyarkodással vitatja el mások jogát a Trianon-emlékezethez, és taszítaná ki a nemzetből mindazokat, akik nem értenek egyet a politikájával.” Erről beszélt Trianon 100. évfordulója kapcsán, a közösségi oldalán közvetített beszélgetésben is.

Demokráciában a politikai vitáknak nem lehet az a tárgya, hogy ki tartozik a nemzethez, csak és kizárólag az, hogy mi a jó a nemzetnek - fogalmazott

A főpolgármester szerint ugyanakkor a magyar baloldal is hibát követ el, ha azt gondolja, hogy csak a jövővel van dolga. Érzelmi köteléket, ezáltal erős közösséget a múlt feldolgozása teremt – írja cikkében. Karácsony Gergely szerint a magyar baloldalnak dolga van azzal, hogy ismét belakja a nemzet tereit. Hogy gátlások és zavarodottság nélkül beszélhessen Kassáról vagy Kolozsvárról, kárpátaljai vagy vajdasági magyarokról. Trianont nem nacionalista, hanem patrióta okokból kell elgyászolni – üzeni a baloldalnak a főpolgármester.

A gyász összehozza azokat, akik elvesztettek valamit. Nem erre van most a legnagyobb szükségünk? –t eszi fel a kérdést cikke végén Karácsony Gergely.

Csütörtök délután Budapesten a főpolgármester javaslatára egy percre leállt a tömegközlekedés, így emlékeztek Trianon 100. évfordulójára. Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: nagyra értékeli Karácsony Gergely döntését.

Nyitókép: Facebook/Karácsony Gergely

Kapcsolódó hang

Karácsony Gergely Trianonról
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018