INFORÁDIÓ
2021. március 2. kedd
Lujza

koronavírus

egészségügy

óbuda

otthongondozás

veszélyhelyzet

járványvédelem

Óbuda pénzzel segíti azokat, akiknek hazaküldték a rokonát a kórházból

Óbuda pénzzel segíti azokat, akiknek hazaküldték a rokonát a kórházból

Infostart

Az önkormányzat egyszeri, 50 ezer forintos juttatásról döntött azok számára, akik ápolásra szoruló hozzátartozóját április 1. után küldték haza a kórházból.

A kormány ágyszámokat felszabadító lépése nehéz helyzetbe hozta azokat a családokat, akiknek meg kell tudni oldani a váratlanul hazaküldött beteg hozzátartozójuk ellátását. Az 50 ezer forintos otthonápolási támogatás célja, hogy a III. kerületi családok terheit enyhítsük, segítséget nyújtsunk a alapvető ápolási eszközök beszerzéséhez - olvasható az obuda.hu oldalon. A támogatásról április 24-én döntött Kiss László polgármester.

A polgármester döntött az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ Családok Átmeneti Otthonában lakó családok megsegítéséről is: április 1-jétől a veszélyhelyzet fennállásának végéig nem kell térítési díjat fizetniük. A térítési díj elengedésére azért volt szükség, mert az egyébként is nehéz körülmények között élő, krízishelyzetbe került családok a veszélyhelyzet miatti elbocsátások, a növekvő munkanélküliség miatt még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek.

Több, a koronavírus-helyzet miatt nehéz helyzetbe került III. kerületi vállalkozás fordult kérelemmel az önkormányzathoz, melyben a bérleti díj csökkentését kérték. A díjcsökkentést méltányosságból, a kerületi vállalkozások és munkahelyek megtartása érdekében a polgármester lehetővé tette.

Az otthonápolási támogatásról szóló rendeletmódosítás és az igényléshez szükséges űrlap innen letölthető.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018