eur:
389.29
usd:
362.2
bux:
67966.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Heim Pál Gyermekkórház felújított főépülete a budapesti Üllői úton 2015. december 28-án. Mintegy 1,2 milliárd forintból újították fel a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház hat telephelyének kilenc épületét.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Új élettani laboratórium létesülhet a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben

Gyermekek korai élettani károsodását felismerő laboratórium létesülhet a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben, a beruházást a Mészáros-csoport adományából valósítják meg.

A Mészáros Csoport ötvenmillió forintot adományozott a Gyermekkor Gyermekgyógyítás Korszerűsítéséért Alapítványon keresztül a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek egy új és korszerű élettani laboratórium létesítésére. A kialakítandó új élettani vizsgáló egységben a többi között az érző idegpályák károsodásának korai mérésére, az autonóm idegrendszer funkciójának jellemzésére és terhelés közbeni szív- és érrendszeri vizsgálatra nyílik lehetőség az új műszerekkel.

Nagy Anikó, az Intézet főigazgató főorvosa az adomány kapcsán kifejtette: az új laboratóriummal a cukorbetegség által okozott szövődmények kialakulásának, valamint az idegrendszeri, ér- és szívkárosodások és betegségek nagyon korai felismerése és kezelése válik lehetővé gyermekkorban.

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója a támogatásról szólva hangsúlyozta: a koronavírus-járvány miatt természetes módon a közfigyelem elsősorban az idősekre fókuszál, de eközben sem szabad megfeledkeznünk a segítségre szoruló gyermekekről, akiknek elkötelezett támogatója a Mészáros Csoport. Hiszen ne feledjük: a jövő a gyermekeké, de a felelősség a miénk – tette hozzá a kommunikációs vezető.

Az adománynak köszönhetően kialakítandó új élettani laboratórium az Intézet Üllői úti főépületében kap majd helyet, és várhatóan az év végéig megkezdheti működését.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×