eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Mobilparkolás telefonszáma olvasható egy parkolóautomatán Budán, a Dózsa György térnél 2012. augusztus 3-án.
Nyitókép: Földi Imre

Új központi rendelkezések jelentek meg a Magyar Közlönyben

A rendőri fellépésekkel kapcsolatban is új jogszabályokat kell megismernünk.

Új, fontos központi rendelkezések jelentek meg vasárnap éjszaka a Magyar Közlönyben - írja a Napi.hu a Privátbankár összeállítására hivatkozva.

Kemény túlórázás jöhet például a rendőröknél, ugyanis már dolgozhatnak többet 48 óránál, de a munkájukhoz bővített jogköröket is kapnak:

szabálysértési eljárást indíthatnak azok ellen, akik nem mondanak igazat a rendőröknek igazoltatáskor, ellenőrzéskor, rendőri fellépéskor, a bírság pedig akár 500 ezer forint is lehet egyes esetekben.

Továbbá más ország nem kap meg magyarországi karanténban lévő körözött embert, és Magyarország sem vesz át külföldi "karanténost".

A szerződéses állományú katonák jogviszonya nem szűnhet meg a veszélyhelyzet alatt, felmondani sem lehet.

Életbe lépett az ingyenparkolás is - az egész országban, közterületen.

Túlórára kötelezhetik mostantól az idősotthonokban foglalkoztatottakat is, és akár 24 órázás is elrendelhető, után 24 óra pihenőidővel.

Aki börtönbe kerül most, karanténban kezd.

A Szép-kártya esetében a szolgáltatók a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig az arra juttatásként átutalt, fel nem használt pénzeszköz erejéig és annak terhére a munkavállalóval szemben díjat nem számíthatnak fel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×