eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Koronavírustesztek magánlaborokban - egyre több magyar költ erre

Nem kis összeg, mégis sokan költenek erre: 43 és 80 ezer forint körüli összegbe kerül egy magánlaboratóriumban végzett koronavírusteszt.

Naponta több mint 1000 ember jelentkezik magánlaboratóriumokban végzett koronavírustesztre, pedig a vizsgálat nem olcsó.

Első körben egy online konzultációra van szükség. Ennek is van díja, amely attól függ, hogy mennyire összetett a probléma. 12-18 vagy 25 ezer forint lehet és utána kimennek házhoz és megcsinálják a tesztet. A teszt árán kívül 15 ezer forint a kiszállási díj - írja az egyik magánkórház tájékoztatása alapján az atv.hu.

Labortól és a teszt fajtájától függően változnak az árak, illetve attól, hogy a potenciális fertőzött igényli-e, hogy otthon vagy inkább a magánintézményben végezzék el a vizsgálatot.

Egyes helyeken már csak kiszállással vállalják a mintavételt.

A legolcsóbb helyen kiszállással együtt 43 a legdrágább helyen 80 ezer forint a vizsgálat ára.

Többféle teszt létezik. Az úgynevezett PCR tesztekhez megfelelő felszerelés és szaktudás szükséges. Itt a nyálkahártyából történik a mintavétel és a tünetmentes betegeknél is megállapítható, hogy fertőznek-e.

Vannak továbbá a gyorstesztek. Itt a páciens vérét vizsgálják, és az is kideríthető, hogy valaki átesett-e a fertőzésen.

Három hete végezzük ezeket a vizsgálatokat, túl vagyunk 1500 mérésen és olyan 30 fölötti pozitív - közölte az egyik magánlabor.

Ha a PCR teszt eredmény pozitív azt a magánlaboratóriumnak azonnal közölni kell Tisztiorvosi Szolgálattal.

Ilyenkor a mintát azonnal továbbítják NNK Légúti Vírusok Nemzeti Referencia Laborjába megerősítő vizsgálat céljából.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×