eur:
394.73
usd:
369.48
bux:
65324.09
2024. április 23. kedd Béla
A Miskolci Egyetem egyik üres előadóterme 2020. március 12-én. Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország teljes területére az új koronavírus-járvány miatt. Intézménylátogatási tilalmat rendeltek el a magyarországi egyetemeken, csak távoktatásban folytatható az oktatás.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Kész a veszélyhelyzeti terv az egyetemeknek

Másfél hét szünetet kapnak a diákok.

A koronavírus-járvány megfékezését célzó kormányrendelet értelmében az egyetemeken és főiskolákon intézménylátogatási tilalom lépett életbe. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium csütörtökön és pénteken rektori oktatási, majd jövő héten tavaszi szünet elrendelését indítványozta. A hallgatók ebben az időszakban nem látogathatják a felsőoktatási intézményeket és fel kell hívni a figyelmüket arra, hogy a tavaszi szünet ideje alatt ne utazzanak külföldre, lehetőség szerint lakhelyükön tartózkodjanak.

Az intézményeknek március 23-ig van lehetőségük megteremteni a távoktatás feltételeit az adott specialitások figyelembe vételével. A távoktatással biztosított lehet minden hallgató számára tanulmányaik folytatása és ezáltal a félév teljesítése is – emelte ki a tárca.

A távoktatás március 23-tól visszavonásig érvényes és ez idő alatt is fennáll az intézménylátogatási tilalom.

A terv arra is kitér, hogy a magyar hallgatók legkésőbb március 13-ig hagyják el kollégiumaikat és lehetőség szerint a továbbiakban lakóhelyükön tartózkodjanak. Ez alól kivétel csak rektori engedéllyel lehetséges. A nemzetközi hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett.

Az ITM közlése szerint a rektori és tavaszi szünet, valamint a távoktatási időszak alatt a felsőoktatási intézmények oktatóitól, kutatóitól, tanáraitól, valamint a funkcionális területen dolgozóktól továbbra is elvárt a folyamatos munkavégzés. A minisztérium a jogszabályváltozásokról, intézkedésekről folyamatosan tájékoztatja az intézményvezetőket, és ismételten felhívja a figyelmüket arra, hogy mindig az operatív törzs intézkedései szerint járjanak el.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×