eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Ferencvárosi Parkolási Kft. munkatársa egy parkolóóra ellenőrző szalagját veszi ki a főváros IX. kerületében 2013. augusztus 21-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Március idusán újraindul a fizetős parkolás Balatonfüreden

Hétvégétől ismét fizetni kell a patinás Balaton-parti városba, Füredre látogatóknak, de jó hír, hogy a tavalyi díjak és szabályok érvényesek 2020-ban is. Több helyen lehet viszont bankkártyával fizetni az eddig megszokott megoldások mellett.

Március 15-től október végéig kell majd ebben az évben fizetni a városban a parkolásért Balatonfüreden - írt a város honlapjára hivatkozva a hirbalaton.hu. A 71-es főút városi átvezető szakasza alatt üzemelnek a fizetős parkolók, a Blaha Lujza utcában ebben az évben is tilos a megállás.

Tovább bővült a bankkártya elfogadó jegyautomaták köre, a portál szerint a Kisfaludy utcai, Zákonyi és Esterházy strandi fizetőparkolók után, már a Zsigmond-, Honvéd-, Borsos és Huray utcákban is lehet bankkártyával díjat fizetni.

A 280 férőhelyes Huray utcai parkolóban óránként 200 forintba kerül a parkolás. A Honvéd-, illetve a Borsos Miklós utcák parkolóiban 300 forint-, míg a kiemelt övezetnek számító Kisfaludy utcában továbbra is 500 forint a parkolási díj, a felső városrészben 170 forintba kerül óránként a parkolás.

A Kisfaludy strand valamint a kemping előtti kiépített, ingyenes nagy parkolók továbbra is rendelkezésre állnak.

A füredi lakosok az éves lakossági bérletet 2900 forinttért válthatják meg, idén is gépjárművenként lehet igénybe venni az éves parkolási jogosultságot, azaz akinek több autó van a nevén és nincs semmilyen adótartozása, akár mindegyik autójára kérhet bérletet.

A parkolási rendszer működtetésével, a díjak kiszabásával valamint a különböző zónák kialakításával továbbra is kettős a szándék: a település leglátogatottabb részének forgalom szabályozása mellett a reformkori városrész védelme – írják a város honlapján.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×