INFORÁDIÓ
2022. június 27. hétfő
László

nemzeti népegészségügyi központ

látogatási tilalom

influenza

A látogatási tilalomról szóló tájékoztató a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Gyermekgyógyászati Osztálya egyik bejáratán 2018. február 6-án. A felső légúti hurutok, influenzás megbetegedések megelőzése miatt részleges látogatási tilalmat rendeltek el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház három intézményében.

Bizakodásra okot adó hír érkezett az influenzáról

Az elmúlt napokban lassult a szezonális influenza terjedése Magyarországon – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ jelentéséből. A fővárosi kórházak többségében azonban továbbra is részleges vagy teljes látogatási tilalom van érvényben.

Az előző heti 38 900 beteggel szemben a legutóbbi lezárt héten 38 ezeren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, vagyis 100 ezer lakos közül 387-en – írja legfrissebb jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Február 24-e és március 1-je között kilenc megyében emelkedett, négy területen, köztük Budapesten nem változott, nyolc megyében pedig csökkent az orvoshoz fordulók száma. A 100 ezer lakosra jutó betegek száma Pest megyében a legmagasabb. A publikált adatokból kiderül, hogy

az érintettek több mint harmada (37,5 százalék) 14 évnél fiatalabb,

33,3 százaléka 15 és 34 év közötti, 21,4 százaléka pedig a 35 és 59 évesek közül került ki, és csak nagyjából minden tizedik (7,8 százalék) influenzás 60 évnél idősebb. Vagyis az előző hetekben tapasztaltakhoz hasonlóan változatlanul az óvodások és az általános iskoláskorú gyermekek betegedtek meg leggyakrabban. A járvány öt hete alatt a lakosság 2 százaléka kereste fel orvosát influenzás tünetekkel, a betegszám nyolc hete tartó folyamatos emelkedése most megállt.

A fővárosi kórházak legtöbbjében továbbra is részleges vagy teljes látogatási tilalom van érvényben.

A gyermekkórházak, így a Heim Pál, a Beteshda és az I. számú Gyermekklinika mindegyik osztályát érinti a tilalom. A Jahn Ferenc Dél-pesti, illetve a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet csak bizonyos osztályokon, így például a szülészeten, új- és koraszülött részlegen tiltja a látogatást.

Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Kapcsolódó hang

Bizakodásra okot adó hír érkezett az influenzáról
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018