eur:
394.42
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kovács Zoltán a Facebookon mondta el, miről döntött a nemzetbiztonsági kabinet

Szíria miatt szigorítanak.

Magyarország - ahogy eddig - úgy a továbbiakban is minden intézkedést meg fog hozni, ami a határvédelem és a magyar emberek érdekében szükséges - jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton a kormány Facebook oldalán közzétett videójában.

Kovács Zoltán elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök pénteken telefonbeszélgetést folytatott Recep Tayyip Erdogan török elnökkel. Ennek során áttekintették a törökországi biztonsági helyzetet, különös tekintettel a szíriai helyzetre és a menekültek nagy számára. A török elnök elmondta Orbán Viktornak, hogy a továbbiakban Törökország nem tudja biztosítani, hogy minden migránst feltartóztasson saját területén. Ennek következményeivel egész Európának szembesülni kell - tette hozzá.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a telefonbeszélgetés után Orbán Viktor összehívta biztonsági kabinetjét, ahol áttekintették a biztonsági szolgálatok jelentéseit és határoztak arról, hogy tovább erősítik Magyarország határainak védelmét, továbbá fokozott figyelmet szentelnek a balkáni útvonalon zajló folyamatoknak.

Minden intézkedés mögött a magyar emberek biztonsága, a magyar és az európai határok védelme áll - jelentette ki Kovács Zoltán.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×