eur:
393.67
usd:
364.6
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Urnazárás az önkormányzati választáson a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as szavazókörben 2019. október 13-án. Reggel hat órakor megkezdődött a voksolás a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Egy újabb település, ahol senki sem akar polgármester lenni

Jelölt hiányában elmarad a március 22-ére kiírt időközi polgármester-választás a Zala megyei Dobriban, a voksolást egy későbbi időpontra tűzik majd ki - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapjáról.

Novák Anett, a lovászi közös önkormányzati hivatalhoz tartozó település jegyzője a helyi választási iroda vezetőjeként korábban elmondta: Dobri korábbi polgármestere, a települést 2006 óta irányító Horváth Albin (független) személyes indokokra hivatkozva tavaly év végi hatállyal lemondott a posztjáról. A helyi választási bizottság március 22-ére írta ki az időközi választást, addig a települést a jelenlegi alpolgármester irányítja.

Az NVI adatai szerint a tavaly októberi voksoláson a Dobriban élő 144 választópolgár közül 109-en szavaztak. A két független jelölt közül Horváth Albin 78, Biharvári Éva 31 voksot kapott.

A helyi választási bizottság Dobri honlapján közzétett jegyzőkönyve szerint a településvezető lemondása miatti időközi voksolásra február 17-ig jelentkezhettek jelöltek.

A bizottság a határidő lejárta után úgy döntött, hogy a választás elmarad, mert azt jelölt hiányában nem lehet megtartani. A határozat szerint az újabb időpontról később döntenek.

Tavaly ősszel a Zala megyei Lakhegy és a Veszprém megyei Balatonszepezd volt az a két település, ahol egyetlen polgármesterjelöltet sem regisztráltak a választási rendszerben.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Pár hónapja már voltak pletykák, március elején pedig hivatalossá vált, hogy spanyol vonatgyártót venne egy magyar befektetői csoport, több mint 200 milliárd forintért. A hírek szerint a spanyol kormány igyekszik keresztbe tenni a Talgo nevű cég felvásárlásának, és nemrégiben felbukkanhatott egy újabb potenciális vevő is, így korántsem biztos a siker. Összeszedtük, hogy hol tart most a sztori, hogy mit gyárt pontosan a Talgo, és hogy miért kell ennyire a spanyol cég a magyar befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×