INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 11. kedd
Tiborc, Zsuzsanna

önkormányzati választás

polgármester

jelölt

Urnazárás az önkormányzati választáson a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as szavazókörben 2019. október 13-án. Reggel hat órakor megkezdődött a voksolás a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán.

Egy újabb település, ahol senki sem akar polgármester lenni

Infostart / MTI

Jelölt hiányában elmarad a március 22-ére kiírt időközi polgármester-választás a Zala megyei Dobriban, a voksolást egy későbbi időpontra tűzik majd ki - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapjáról.

Novák Anett, a lovászi közös önkormányzati hivatalhoz tartozó település jegyzője a helyi választási iroda vezetőjeként korábban elmondta: Dobri korábbi polgármestere, a települést 2006 óta irányító Horváth Albin (független) személyes indokokra hivatkozva tavaly év végi hatállyal lemondott a posztjáról. A helyi választási bizottság március 22-ére írta ki az időközi választást, addig a települést a jelenlegi alpolgármester irányítja.

Az NVI adatai szerint a tavaly októberi voksoláson a Dobriban élő 144 választópolgár közül 109-en szavaztak. A két független jelölt közül Horváth Albin 78, Biharvári Éva 31 voksot kapott.

A helyi választási bizottság Dobri honlapján közzétett jegyzőkönyve szerint a településvezető lemondása miatti időközi voksolásra február 17-ig jelentkezhettek jelöltek.

A bizottság a határidő lejárta után úgy döntött, hogy a választás elmarad, mert azt jelölt hiányában nem lehet megtartani. A határozat szerint az újabb időpontról később döntenek.

Tavaly ősszel a Zala megyei Lakhegy és a Veszprém megyei Balatonszepezd volt az a két település, ahol egyetlen polgármesterjelöltet sem regisztráltak a választási rendszerben.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018