INFORÁDIÓ 
2020. április 7. kedd
Herman

balaton

hadgyakorlat

veszprém

Óriási felvonulás jön a Balatonnál

Óriási felvonulás jön a Balatonnál

Infostart

A héten nagy zajjal járó hadgyakorlatot tartanak Veszprém, Hajmáskér és Várpalota térségében.

A Veszprémhez közeli lő- és gyakorlótereken a magyar és az amerikai harci és szállító helikopterek a következő hetekben részt vesznek a Hawk Strike elnevezésű nemzetközi gyakorlaton. A magyar Mi-24-es harci és Mi-8-as szállító helikopterek, illetve a pápai repülőtérre korábban megérkező amerikai UH-60-as és CH-47-es szállító helikopterek közös légi mozgékonyságú gyakorlatot hajtanak végre Veszprém, Hajmáskér és Várpalota térségében.

A gyakorlaton gyalogsági és levegő-föld éleslövészetek mellett helikopterek mozgására lehet számítani, ami a szokásosnál jóval nagyobb hanghatást eredményez a katonai gyakorlótér közelében. Ezek közül a héten kiemelt zajhatással és jelentős járműforgalommal járó eseményekre számíthatunk csütörtökig, reggel 8 és este 23 óra között, pénteken 8 és 18 óra között, majd a jövő hónap elején is egészen március 13-áig, hasonló napi időintervallumok között.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát, az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnoksága a lakosság megértését, együttműködését és türelmét kéri a gyakorlat ideje alatt – írja a veol.hu.

Nyitókép: Balogh Ákos/Napló
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018