INFORÁDIÓ 
2020. április 6. hétfő
Bíborka, Vilmos

állatkert

persányi miklós

lemondás

karácsony gergely

biodóm

Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója az állatkertben 2016. augusztus 9-én. A 150. évfordulóját ünneplő intézményben Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere jelentette be, hogy a főigazgató jelenlegi beosztása mellett miniszteri biztosként felügyelheti a Liget-projekt kert- és tájépítészeti beruházásait.

Távozik Persányi Miklós az állatkert éléről

Infostart

Persányi Miklós március 1-jével lemond a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói posztjáról.

A távozó vezető arról tájékoztatta Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy egészsége az utóbbi időben megromlott – ezért döntött a lemondás mellett. Megbízott főigazgatóként a jelenlegi operatív igazgató válthatja - közölte az intézmény.

„Életem hetvenedik évébe léptem, és az utóbbi hónapokban munkámban jelentkező rendkívüli terhelés egészségemet is próbára tette. A következő időszakban még tovább növekvő feladatokat felmérve, és tapasztalva a szervezetemet érő negatív hatásokat, magasabb vezetői feladataimtól visszavonulok” – írta Karácsony Gergely főpolgármesternek címzett levelében Persányi Miklós.

Lemondó nyilatkozatában így fogalmazott: „Az Állatkert és a Főváros szolgálatára most is éppúgy elkötelezett vagyok, mint amikor 26 évvel ezelőtt, 1994 március 1-én beléptem az Állatkertbe, és megkezdtem főigazgatói munkámat. Szívesen támogatom kollégáimat a továbbiakban is, utódomat tanácsokkal, a szakmai közösségekbe bevezetéssel, illetve bármely igényelt módon segítem, erőmhöz mérten kész vagyok közreműködni az Állatkert fejlesztéseinek sikeres befejezésében, jövőbeni működtetésének előkészítésében.”

Karácsony Gergely, aki elfogadta a lemondást, azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy

a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói teendőivel március 1-vel Szabó Roland agrármérnököt, az intézmény operatív igazgatóját, a főigazgató általános helyettesét bízza meg.

A Fővárosi Közgyűlés legközelebb jövő szerdán ülésezik, ekkor dönthetnek a megbízott főigazgató személyéről, Persányi Miklós utódját nyílt pályázaton választják majd ki.

Persányi Miklós sok kritikát kapott a Biodóm beruházása miatt, ugyanis a befejezéshez hiányzik a pénz. A kormány már 45 milliárd forintot adott, arról pedig vita van a kabinet és a főváros között, hogy a hiányzó 20 milliárdot ki állja. Fürjes Balázs azt mondta néhány hete: nagyon nehéz helyzetbe hozta az országot Persányi Miklós.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018