INFORÁDIÓ 
2020. április 7. kedd
Herman

balaton

tűz

kilátó

révfülöp

Szörnyű veszteség érte a balatoni települést, ezért éghetett le a kilátó - fotó

Szörnyű veszteség érte a balatoni települést, ezért éghetett le a kilátó - fotó

Infostart

Feltehetően villám csapott a viharban, éjfél után a révfülöpi kilátóba, amiatt gyulladt ki. A polgármester elmondta, már keresték a biztosítót és mielőbb szeretnék megkezdeni az újjáépítést.

Mint arról az Infostart is beszámolt, kigyulladt éjszaka Révfülöp ikonikus épület, a Fülöp-hegyi Milleniumi kilátónak nevezett tornyot, amelyet 2000-ben épített az önkormányzat. A feltételezések szerint az éjszakai viharban belecsapott a villám a toronyba, amely hatalmas lánggal égett. Hajnali 4 órára sikerült eloltaniuk a tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a badacsonytomaji hivatásos és a kővágóörsi önkéntes tűzoltóknak. Senki sem sérült meg, de a kár minden bizonnyal tetemes.

Kondor Géza, Révfülöp polgármestere a Veszprém megyei hírportálnak elmondta, hogy elmondta, hogy nagy veszteség érte a települést, mert Révfülöpnek ikonikus helyszíne a fából készült kilátó, ahonnan páratlan panoráma nyílik a környékre.

A polgármestert hajnali fél kettőkor hívták a tűzoltók, akik már a helyszínen dolgoztak, és természetesen Kondor Géza is azonnal odament. Látta, amint a torony hatalmas lánggal égett, de az erdőre nem terjedt át a tűz. A település vezetője elmondta, már megkeresték a biztosítót, mielőbb beszélnek a szakemberekkel, mások mellett a statikussal az újjáépítésről, amit minél előbb szeretnének megkezdeni.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018