eur:
393.88
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Szörnyű veszteség érte a balatoni települést, ezért éghetett le a kilátó - fotó

Feltehetően villám csapott a viharban, éjfél után a révfülöpi kilátóba, amiatt gyulladt ki. A polgármester elmondta, már keresték a biztosítót és mielőbb szeretnék megkezdeni az újjáépítést.

Mint arról az Infostart is beszámolt, kigyulladt éjszaka Révfülöp ikonikus épület, a Fülöp-hegyi Milleniumi kilátónak nevezett tornyot, amelyet 2000-ben épített az önkormányzat. A feltételezések szerint az éjszakai viharban belecsapott a villám a toronyba, amely hatalmas lánggal égett. Hajnali 4 órára sikerült eloltaniuk a tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a badacsonytomaji hivatásos és a kővágóörsi önkéntes tűzoltóknak. Senki sem sérült meg, de a kár minden bizonnyal tetemes.

Kondor Géza, Révfülöp polgármestere a Veszprém megyei hírportálnak elmondta, hogy elmondta, hogy nagy veszteség érte a települést, mert Révfülöpnek ikonikus helyszíne a fából készült kilátó, ahonnan páratlan panoráma nyílik a környékre.

A polgármestert hajnali fél kettőkor hívták a tűzoltók, akik már a helyszínen dolgoztak, és természetesen Kondor Géza is azonnal odament. Látta, amint a torony hatalmas lánggal égett, de az erdőre nem terjedt át a tűz. A település vezetője elmondta, már megkeresték a biztosítót, mielőbb beszélnek a szakemberekkel, mások mellett a statikussal az újjáépítésről, amit minél előbb szeretnének megkezdeni.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×