eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Járművek a 21-es számú főút kétszer kétsávossá bővített szakaszán Tar közelében 2019. szeptember 25-én. Ezen a napon átadták a 21-es út kétszer kétsávossá bővített Tar és Mátraverebély közötti, valamint bátonyterenyei szakaszát.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Baj van: egymás után hajtanak fel rossz irányban a 21-es főútra

A Magyar Közút komolyan veszi a helyzetet, miután sajtóhírek szerint rövid időn belül négy ilyen eset is volt.

Életveszélyes közlekedési helyzetek sora alakul ki a 21-es úton. A Nool.hu beszámolója szerint az elmúlt időszakban egyre gyakrabban tolatnak vissza vagy fordulnak meg, ha elvétik egy-egy felhajtó irányát, a 21-es út pedig valamiért különösen is veszélyeztetett ebből a szempontból, a biztonsági kamerák a cikk szerint nemrég négy ilyen esetet is kamera rögzített.

A Magyar Közút a hasonló esetek megelőzésére egy közlekedésbiztonsági kampányt indított, eseményfelismerő kamerákat és érzékelőket telepített, amelyek szembehajtás esetén azonnal riasztást adnak, továbbá valamennyi fel- és lehajtónál megerősített jelzésrendszerrel segítik a tájékozódást.

Ennek ellenére itt is előfordulnak olyan esetek, hogy rossz irányban hajtanak fel a gyorsforgalmi utakra az autósok, amelynek egyik oka számos esetben, hogy

egy-egy új építésű útvonal nem szerepel azonnal bizonyos navigációs készülékeken.

Mindenesetre azt tanácsolják az autósoknak, ne tolassanak vissza és ne forduljanak meg, ha ilyen helyzetbe kerülnek, vészvillogóval a leállósáv szélére kell húzódni és megállni, láthatósági mellényt húzni, és a korlát mellett állva hívni a 112-t.

A többi, szabályos autó vezetője ilyet észlelve azonnal lassítson, növelje a követési távolságot, soroljon a külső sávba és ne előzzön a Magyar Közút tanácsai szerint. Ha van rá lehetőség, az út menti segélykérő telefont érdemes használni, mert arról hívva rögtön tudni fogja a diszpécser, hol van a baj.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Megoldódott Kijev legnagyobb problémája: mehet Ukrajnának a támogatás - Háborús híreink szombaton

Megoldódott Kijev legnagyobb problémája: mehet Ukrajnának a támogatás - Háborús híreink szombaton

Sikerült átpréselni az amerikai képviselőházon azt a törvényjavaslatot, mely összesen 95 milliárd dollárnyi támogatás szétosztását teszi lehetővé Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni térség államai között. A G7 szintén új támogatásról egyezett meg, a NATO pedig hosszas unszolás után eldöntötte: küldenek még légvédelmi eszközöket Kijevnek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×