INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

magyar közút

közlekedés

21-es főút

Járművek a 21-es számú főút kétszer kétsávossá bővített szakaszán Tar közelében 2019. szeptember 25-én. Ezen a napon átadták a 21-es út kétszer kétsávossá bővített Tar és Mátraverebély közötti, valamint bátonyterenyei szakaszát.

Baj van: egymás után hajtanak fel rossz irányban a 21-es főútra

Infostart

A Magyar Közút komolyan veszi a helyzetet, miután sajtóhírek szerint rövid időn belül négy ilyen eset is volt.

Életveszélyes közlekedési helyzetek sora alakul ki a 21-es úton. A Nool.hu beszámolója szerint az elmúlt időszakban egyre gyakrabban tolatnak vissza vagy fordulnak meg, ha elvétik egy-egy felhajtó irányát, a 21-es út pedig valamiért különösen is veszélyeztetett ebből a szempontból, a biztonsági kamerák a cikk szerint nemrég négy ilyen esetet is kamera rögzített.

A Magyar Közút a hasonló esetek megelőzésére egy közlekedésbiztonsági kampányt indított, eseményfelismerő kamerákat és érzékelőket telepített, amelyek szembehajtás esetén azonnal riasztást adnak, továbbá valamennyi fel- és lehajtónál megerősített jelzésrendszerrel segítik a tájékozódást.

Ennek ellenére itt is előfordulnak olyan esetek, hogy rossz irányban hajtanak fel a gyorsforgalmi utakra az autósok, amelynek egyik oka számos esetben, hogy

egy-egy új építésű útvonal nem szerepel azonnal bizonyos navigációs készülékeken.

Mindenesetre azt tanácsolják az autósoknak, ne tolassanak vissza és ne forduljanak meg, ha ilyen helyzetbe kerülnek, vészvillogóval a leállósáv szélére kell húzódni és megállni, láthatósági mellényt húzni, és a korlát mellett állva hívni a 112-t.

A többi, szabályos autó vezetője ilyet észlelve azonnal lassítson, növelje a követési távolságot, soroljon a külső sávba és ne előzzön a Magyar Közút tanácsai szerint. Ha van rá lehetőség, az út menti segélykérő telefont érdemes használni, mert arról hívva rögtön tudni fogja a diszpécser, hol van a baj.

Nyitókép: MTI/Komka Péter
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018