INFORÁDIÓ 
2020. november 23. hétfő
Kelemen, Klementina

walter katalin

budapest

budapesti városüzemeltetési holding

Fontos fővárosi posztról döntöttek

Infostart / MTI

Új vezérigazgató irányítja január 6-ától a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) Zrt.-t - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Pályázata alapján a főpolgármester Walter Katalint nevezi ki a főváros egyik legfontosabb, és további megerősítés előtt álló vállalatának élére. A BVH a tulajdonában álló fővárosi közmű-cégek üzleti és beruházási politikáját, szervezeti működését felügyeli, Walter Katalin szakmai-üzleti tapasztalatai garanciát jelentenek a holding előtt álló kihívások megoldására - közölték.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy mindössze három nap állt rendelkezésre a pályázatírásra és -beadásra. A kiírás ugyanis november 28-án került a Budapest.hu-ra, a jelölteknek pedig már hétfőn délután 16 óra 30 percig be kellett adniuk a megfelelő dokumentumokat.

Walter Katalin 15 évig dolgozott a világ egyik vezető tanácsadó cégénél, a McKinsey and Companynál Frankfurtban és Budapesten. Nemzetközi nagyvállalatok pénzügyi, befektetési, szervezeti stratégiáját menedzselte. A McKinsey budapesti irodájának vezetése után európai regionális feladatkört kapott. 2013-től

másfél évig Bajnai Gordon volt kormányfő kabinetfőnöke volt az Együttben.

Ezután Erste Bank és a Citibank lakossági üzletágának integrációját irányította, majd az Allianz közép-kelet európai vezetőjeként 11 ország értékesítési tevékenységét irányította.

Idén szeptemberben fogadta el a CEU felkérését, hogy vezérigazgatóként irányítsa az egyetem kényszerű Bécsbe költözését.

"Budapest életében, fejlődésében nagy lehetőségnek tartom és osztom az új városvezetés céljait, megközelítését. A célok ugyanakkor csak akkor teljesülhetnek, ha a várost kiszolgáló vállalatok napi működésében és ezzel a budapestiek számára is kézzelfogható a változás. Az átláthatóság, fenntarthatóság elvei mentén konzekvensen fejleszthető és átalakítandó a vállalatok működése, gazdálkodása" - írta pályázatában.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018