INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

önkormányzati választás

kósa lajos

fidesz-kdnp

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke sajtótájékoztatót tart az önkormányzati választásokról a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. július 30-án.

Kósa Lajos: ma Magyarországon a demokráciát ünnepelték a választók

Infostart

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke köszönetet mondott a választóknak, a kampányban segédkező aktivistáknak, valamint a párt jelöltjeinek vasárnap esti sajtótájékoztatóján.

A Fidesz alelnökének megfogalmazása szerint az egyik legfontosabb kérdés, hogy kik vezetik a településeinket, városainkat, hiszen az arra alkalmas személyek révén lehet építkezés és gyarapodás. Mint mondta, a Fidesz–KDNP jelöltjei győzelmük esetén – a kormányon kívül – nemcsak a rájuk szavazó kormánypárti, hanem minden egyes választópolgárral szövetséget szeretnének kötni, mert csak egy település szintű összefogás jelenti azt, hogy boldogul-e a mindennapokban. Ezzel a céllal futottak neki a választásnak, ellenben az ellenzékkel, amely csak "háborút akart hirdetni a megszerezhető pozíciókért".

Kósa Lajos kitért arra is, hogy nagyobb volt a választási kedv, mint a 2019-es EP-választáson és a 2014-es önkormányzati választáson, amit a kisebb települések nagyobb aktivitásának köszönheti. Szerinte abszolúte legitim volt mind a nemzetiségi, mind az önkormányzati választás, amelyek rendben lezajlottak.

Végezetül megjegyezte,

ma Magyarországon a demokráciát ünnepelték a választók.

Szerinte mindig öröm, hogyha minél többen kívánják kifejezni, hogy szerintük kiknek kellene vezetnie a településeket.

Kósa a virtuális valóság és a nagyvárosok viszonyáról

Az InfoRádióban elmondta, nem tudja megmondani, kinek kedvez a magas részvétel, de az biztos, hogy az emberekről szól a demokrácia.

Megállapította, a nagyvárosokban hasonló volt a részvétel, mint tavasszal az EP-választáskor, a kisebb településeken magasabb.

Úgy látja, az országos botrányok a nagyobb városok szavazóit érdekelhette, sem Borkai Zsolt esete, sem a kispesti szocialista botrány nem hat egy kistelepülésen, "a virtuális valóság" jobban hat a nagyvárosokban.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó hang

Kósa Lajos
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018