eur:
395.24
usd:
372.25
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke sajtótájékoztatót tart az önkormányzati választásokról a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kósa Lajos: ma Magyarországon a demokráciát ünnepelték a választók

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke köszönetet mondott a választóknak, a kampányban segédkező aktivistáknak, valamint a párt jelöltjeinek vasárnap esti sajtótájékoztatóján.

A Fidesz alelnökének megfogalmazása szerint az egyik legfontosabb kérdés, hogy kik vezetik a településeinket, városainkat, hiszen az arra alkalmas személyek révén lehet építkezés és gyarapodás. Mint mondta, a Fidesz–KDNP jelöltjei győzelmük esetén – a kormányon kívül – nemcsak a rájuk szavazó kormánypárti, hanem minden egyes választópolgárral szövetséget szeretnének kötni, mert csak egy település szintű összefogás jelenti azt, hogy boldogul-e a mindennapokban. Ezzel a céllal futottak neki a választásnak, ellenben az ellenzékkel, amely csak "háborút akart hirdetni a megszerezhető pozíciókért".

Kósa Lajos kitért arra is, hogy nagyobb volt a választási kedv, mint a 2019-es EP-választáson és a 2014-es önkormányzati választáson, amit a kisebb települések nagyobb aktivitásának köszönheti. Szerinte abszolúte legitim volt mind a nemzetiségi, mind az önkormányzati választás, amelyek rendben lezajlottak.

Végezetül megjegyezte,

ma Magyarországon a demokráciát ünnepelték a választók.

Szerinte mindig öröm, hogyha minél többen kívánják kifejezni, hogy szerintük kiknek kellene vezetnie a településeket.

Kósa a virtuális valóság és a nagyvárosok viszonyáról

Az InfoRádióban elmondta, nem tudja megmondani, kinek kedvez a magas részvétel, de az biztos, hogy az emberekről szól a demokrácia.

Megállapította, a nagyvárosokban hasonló volt a részvétel, mint tavasszal az EP-választáskor, a kisebb településeken magasabb.

Úgy látja, az országos botrányok a nagyobb városok szavazóit érdekelhette, sem Borkai Zsolt esete, sem a kispesti szocialista botrány nem hat egy kistelepülésen, "a virtuális valóság" jobban hat a nagyvárosokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×