eur:
392.12
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Tarlós István főpolgármester, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje kampányzáró sajtótájékoztatót tart a Városházán 2019. október 12-én.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Nem vesz részt a főpolgármester a patkánytender ügyében összehívott közgyűlésen

Tarlós István szerint az ellenzéki előterjesztésben foglaltak valótlanok. A főpolgármester a tisztifőorvosra hivatkozva közölte, "a budapesti patkányhelyzet nem képez járványügyi kockázatot".

A patkánytender ügyében szombat estére összehívott közgyűléssel kezdte szombat délutáni rendkívüli, sajtótájékoztatóját Tarlós István. Karácsonyék Gergelyék kezdeményezték a rendkívüli ülést, amit végül szombat este 9-re hívott össze Tarlós István.

A főpolgármester elmondta, azért nem vesz részt az ülésen, mert a Karácsony Gergely által benyújtott előterjesztésben foglalt állítások valótlanok, az arra alapozott határozati javaslatok értelmezhetetlenek, "maga a javaslat, pedig jogszerűtlen".

Mint mondta, a fertőzöttség 25-30 százalékkal csökkent augusztusra az előző év azonos időszakához képest.

Karácsony Gergely azután kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását, hogy hatályon kívül helyezte a Fővárosi Törvényszék a Közbeszerzési Döntőbizottság budapesti patkánytenderben hozott határozatát, és új eljárásra kötelezte őket a közbeszerzési ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×