eur:
393.11
usd:
367.17
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Megfigyelőmonitor egy kórteremben a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának felújított, steril, a baktériumok és vírusok ellen védelmet nyújtó speciális légtechnikai és nyomásszabályozó rendszerrel bővített hemato-onkológiai  osztályán az avatás napján, 2019. október 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Különleges anya-gyerek szobákat is átadtak a SOTE Gyermekklinikán

Steril levegőt biztosít a ma átadott, új légtechnikai és nyomásszabályozó rendszer a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján. Az intézményben emellett steril vízvezetékrendszert is létrehoztak.

Megújult a Semmelweis Egyetem (SE) II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika hematológiai osztálya, amely többek között speciális légtechnikai rendszerrel bővült.

Merkely Béla, az egyetem rektora az ez alkalomból tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a beruházáshoz szükséges 400 millió forintot az egyetem saját forrásból és alapítványi hozzájárulásból teremtette elő.

A hematológiai osztályon havonta 80, évente 120 újonnan felfedezett daganatos gyermeket kezelnek a legmagasabb szintű ellátást nyújtva 51 ágyon. A kitűnő orvosgárdának köszönhetően ma már a daganatos megbetegedésekben szenvedő gyerekek 80 százaléka meggyógyul - emelte ki.

A most átadott berendezéssel a hematológiai osztályon jelentősen javult a betegbiztonság, de a klinika épületében az elmúlt években is jelentős korszerűsítések történtek - jelezte.

Merkely Béla úgy fogalmazott: az idén 250 éves fennállását ünneplő intézmény rektoraként szeretné elérni, hogy a Semmelweis Egyetem 2030-ra a felsőoktatási rangsorokban a világ száz legjobb, szakterületén Európában a legjobb öt orvosi egyetem közé kerüljön.

Szólt arról is, hogy a Semmelweis XXI. fejlesztési programnak köszönhetően az intézmény valamennyi kara és klinikája jelentős fejlesztés előtt áll, de a betegellátás és az oktatás minőségét javítja minden olyan korszerűsítés is, amelyet az egyetem saját erőből és alapítványi hozzájárulással valósít meg.

Öt speciális szobát hoztak létre

Kovács Gábor klinikaigazgató elmondta, több mint két évet vett igénybe a Tűzoltó utcai klinika felújítása, amelynek fő szempontja a betegbiztonság volt. A beruházás során megújult a hematológiai osztály teljes légtechnikája, steril víz- és speciális zsiliprendszert, továbbá a legsúlyosabb állapotú betegeket figyelő központi monitorrendszert alakítottak ki, de megújultak a közösségi terek is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×