INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

semmelweis egyetem

fejlesztés

bővítés

Megfigyelőmonitor egy kórteremben a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának felújított, steril, a baktériumok és vírusok ellen védelmet nyújtó speciális légtechnikai és nyomásszabályozó rendszerrel bővített hemato-onkológiai  osztályán az avatás napján, 2019. október 7-én.

Különleges anya-gyerek szobákat is átadtak a SOTE Gyermekklinikán

Infostart

Steril levegőt biztosít a ma átadott, új légtechnikai és nyomásszabályozó rendszer a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján. Az intézményben emellett steril vízvezetékrendszert is létrehoztak.

Megújult a Semmelweis Egyetem (SE) II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika hematológiai osztálya, amely többek között speciális légtechnikai rendszerrel bővült.

Merkely Béla, az egyetem rektora az ez alkalomból tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a beruházáshoz szükséges 400 millió forintot az egyetem saját forrásból és alapítványi hozzájárulásból teremtette elő.

A hematológiai osztályon havonta 80, évente 120 újonnan felfedezett daganatos gyermeket kezelnek a legmagasabb szintű ellátást nyújtva 51 ágyon. A kitűnő orvosgárdának köszönhetően ma már a daganatos megbetegedésekben szenvedő gyerekek 80 százaléka meggyógyul - emelte ki.

A most átadott berendezéssel a hematológiai osztályon jelentősen javult a betegbiztonság, de a klinika épületében az elmúlt években is jelentős korszerűsítések történtek - jelezte.

Merkely Béla úgy fogalmazott: az idén 250 éves fennállását ünneplő intézmény rektoraként szeretné elérni, hogy a Semmelweis Egyetem 2030-ra a felsőoktatási rangsorokban a világ száz legjobb, szakterületén Európában a legjobb öt orvosi egyetem közé kerüljön.

Szólt arról is, hogy a Semmelweis XXI. fejlesztési programnak köszönhetően az intézmény valamennyi kara és klinikája jelentős fejlesztés előtt áll, de a betegellátás és az oktatás minőségét javítja minden olyan korszerűsítés is, amelyet az egyetem saját erőből és alapítványi hozzájárulással valósít meg.

Öt speciális szobát hoztak létre

Kovács Gábor klinikaigazgató elmondta, több mint két évet vett igénybe a Tűzoltó utcai klinika felújítása, amelynek fő szempontja a betegbiztonság volt. A beruházás során megújult a hematológiai osztály teljes légtechnikája, steril víz- és speciális zsiliprendszert, továbbá a legsúlyosabb állapotú betegeket figyelő központi monitorrendszert alakítottak ki, de megújultak a közösségi terek is.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó hang

SOTE fejlesztés - Kovács Gábor
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018