INFORÁDIÓ 
2020. január 20. hétfő
Fábián, Sebestyén

balatonfűzfő

veszprém

forgalomlassítás

demonstráció

hulladéktelep

királyszentistván

Elfogyott a türelem: demonstrálók bénították meg Veszprém forgalmát

Infostart

Tiltakozó demonstrációt tartottak balatonfűzfőiek a megye jogú város centrumában. A megmozdulások mindaddig folytatódni fognak, ameddig nem születik megnyugtató megegyezés a Balatonfűzfőt rendszeresen bűzbe borító királyszentistváni hulladéktároló ügyében.

Balatonfűzfőn évek óta tiltakoznak az Észak-Balatoni Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. hulladéktárolójának technológiai problémái miatt, az ismétlő ígéretek ellenére eddig nem jutott nyugvópontra a vita – számolt be a 24.hu. Ráadásul a civilek követelései ellenére nem bezárják, hanem úgy fest, több mint egy évtizedre meghosszabbítják a működési engedélyét.

A demonstrálók egy hete ígéretet kaptak Veszprém polgármesterétől, hogy szeptember 26-ára megszervezi az illetékesek, az érintett önkormányzatok és a civilek egyeztető megbeszélését, időközben azonban kiderült: szeptember 25-től hatályba lép egy új, módosított tartalmú működési engedély, amelyről korábban nem esett szó. Ez

az eddiginél jóval több fajtájú és megnövelt mennyiségű hulladék kezelését teszi lehetővé.

Az akciót szervező Soós Gábor közölte, amennyiben nem lesz megegyezés, napjában többször és több helyszínen is meg fogják bénítani Veszprém forgalmát.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018