eur:
394.62
usd:
365.22
bux:
65482.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ellenzéki pártok és civil szervezetek nyilatkozatot fogadtak el a békésebb közéletért

Hat ellenzéki párt és több mint negyven civil szervezet csatlakozott a gyűlölet visszaszorítása, a józanabb, békésebb közélet érdekében kiadott 1 Magyarország Nyilatkozathoz - tudatta a Roma Sajtóközpont közleményben vasárnap.

A nyilatkozat aláírói vállalták, hogy ezentúl nyilvánosan elhatárolódnak a gyűlöletkeltő beszédtől, fellépnek a szervezett félelemkeltő akciók ellen, és minden megnyilvánulásukkal az ország társadalmi csoportjainak békés együttélését, az esetleges problémák feltárását és józan megoldását szorgalmazzák.

"A történelem megtanította nekünk, hogy minden magyar, valamint az itt élő emberek egymásra vannak utalva, 1 Magyarország létezik, amely mindannyiunké és amelyben közösen kell megoldást találnunk a problémáinkra" - olvasható a nyilatkozatban.

A Roma Sajtóközpont, a Polgár Alapítvány, az Autonómia Alapítvány, valamint a National Democratic Institute által hagyományteremtő szándékkal megszervezett 1 Magyarország Pikniken részt vett több mint negyven társadalmi szervezet, továbbá hat ellenzéki párt képviselője: a DK-tól Rónai Sándor, a Liberálisok részéről Bősz Anett és Sermer Ádám, az LMP-től Schmuck Erzsébet, a Párbeszéd részéről Kocsis-Cake Olivio, az MSZP-től Kunhalmi Ágnes és a Momentum részéről Fekete-Győr András.

A nyilatkozat aláírói vállalták még többek között azt is, hogy a "megfelelő fórumokon" jelentik a szélsőséges megnyilvánulásokat, és elvárják az államtól, hogy biztosítson feltétel nélküli jog- és törvény előtti egyenlőséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×