eur:
395.69
usd:
364.79
bux:
66278.94
2024. március 5. kedd Adorján, Adrián
Fürdőzők a Balatonban a fonyódi szabadstrandon 2013. július 28-án. A hőség miatt erre a napra tizenöt megyére adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést, a többi területre másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben. Az előrejelzés szerint július 28-án a legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul, nappal 34-39 fokig melegszik a levegő.
Nyitókép: MTI/Varga György

Nehéz logikát találni a strandfelújítások időzítésében

Számos Balaton-parti településen még most is javában zajlanak a munkálatok.

"Nincs az a pr-es, önkormányzati, közbeszerzési vagy uniós pályázati bullshit, amivel meg lehetne magyarázni, miért az év legmelegebb időszakában, a nyári szezon elején kezdik el építeni Fonyódon a futópályát(?) a környék egyik legnépszerűbb szabadstrandján" – írta az Index egyik olvasója, és a mellékelt képek alapján tényleg elég bizarr a strand látványa.

A Velvet a lellei strandon talált hasonló állapotokat. És még egy rakás másik Balaton parti városról jöttek ugyanilyen hírek, jegyzi meg a portál.

A fonyódi képeket küldő olvasó meg is találta, hogy miről lehet szó: egy március végi hírből kiderült, hogy "a Délnyugat-Balaton öt települése 1,4 milliárd forint támogatást nyert szabadstrandjai felújítására. A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázata által megújul Balatonboglár, Balatonmáriafürdő, Fonyód, Balatonfenyves és Balatonlelle egy-egy partszakasza is". A hír szerint a nyári szezonra elkészülő felújításoknak köszönhetően a strandok komfortosabbak, modernebbek és biztonságosabbak lesznek.

Egy gond van csak – írja az Index –, a nyári szezon javában tart, és a tervezőket, kivitelezőket láthatóan egyáltalán nem zavarta, hogy a felújítások bőven a szezonba nyúlnak. Állítólag június vége a befejezési határidő, de Fonyódon például szinte biztos, hogy nem lesznek kész akkorra se, teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 5. 09:12
×
×
×
×